Logo debotlek.nl


'Ik zou mezelf nu niet meer omschrijven als een verlegen meisje uit Brabant.'
'Ik zou mezelf nu niet meer omschrijven als een verlegen meisje uit Brabant.'

'Bij Theater Hofplein is eigenlijk de basis gelegd voor wie ik nu ben'

Hoogvliet - Jeugdtheaterschool Hofplein is voor veel kinderen dé springplank voor de rest van hun leven. Zindzi Folmer vertelt hoe ze als verlegen Brabants meisje naar Rotterdam kwam en hoe ze hier is veranderd. Binnenkort zijn er proeflessen van Jeugdtheaterschool Hofplein in Hoogvliet.

'Mijn leukste herinnering aan Hofplein is het gevoel van saamhorigheid in de repetitietijden van de grote producties. Je bent dan hele weekenden met elkaar en je leeft in een soort bubbel die Hofplein heet. Daarna is het letterlijk afkicken.' Enthousiast vertelt oud-leerling Zindzi Folmer (Breda, 30 jaar) over haar tijd bij Hofplein.

'Het belangrijkste dat ik bij Hofplein heb geleerd is niet per se toneelspelen, maar het 'op het toneel staan': jezelf laten zien. Ik kwam als een wat verlegen meisje uit Brabant op mijn 8e jaar in Rotterdam wonen en de Hofplein-lessen hebben me absoluut geholpen sterker in mijn schoenen te staan. Ik heb er meer zelfvertrouwen gekregen en ik leerde steeds weer nieuwe mensen kennen. Eigenlijk is daar wel een basis gelegd voor wie en hoe ik nu ben. Ik zou mezelf ook zeker niet meer omschrijven als een verlegen meisje uit Brabant', lacht ze hartelijk.

Een van haar beste vriendinnen heeft Zindzi indertijd ook bij Hofplein leren kennen. 'Ik ken Inge Standaart uit de tijd van Aïda; de laatste productie waar ik op mijn 15e in speelde. We zien elkaar nu nog steeds bijna wekelijks. We delen samen iets wat onze partners soms toch niet helemaal snappen: dat theatergevoel! Hoe het kan kriebelen als wij samen naar een voorstelling gaan, dat is gebleven. Inge werkt nu trouwens zelf bij Hofplein.
'Toevallig kwam ik laatst tijdens het opruimen van de zolder al mijn oude scripts weer tegen, die bewaar ik hoor. Ze zijn echt een onderdeel van mij en ik zing nog steeds álle liedjes zo mee. Bizar toch? Meer dan 15 jaar later zit het gewoon nog in mijn hoofd.'

Theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Of je nou de clown van de klas bent of juist wat stiller en meer op de achtergrond: bij Hofplein verken je grenzen en soms verleg je er nog een ook, want ervaren theatermakers helpen je alles uit jezelf te halen. Zoek je avontuur, plezier en vriendschappen? De inschrijving voor het nieuwe seizoen is gestart! Je kunt ook eerst nog een proefles volgen op maandag 18 september bij Hofplein Hoogvliet om te kijken of theater wat voor je is. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs!

Proefles Theater Hofplein Hoogvliet

Maandag 18 september 2017
16.00 – 17.00 uur voor 6 - 8 jaar
17.00 – 18.00 uur voor 9 - 11 jaar
17.45 – 19.45 uur Practice 12+ (let op: dit is in de reguliere les, geen kijkers mogelijk!)

Kijk voor meer informatie op www.hofpleintheater.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox