Logo debotlek.nl


Foto: Emile van de Velde

Geen probleem te lastig voor Daisy

HOOGVLIETER VAN DE WEEK - Daisy Paling is jeugdhulpverlener van het wijkteam Hoogvliet Noord. Vanuit Stek Jeugdhulp maakt zij deel uit van het wijkteam bij de gemeente. Stek is een welbekende jeugdhulp organisatie in de regio met een breed scala aan specifieke zorg en opvoedingsondersteuning voor kinderen en gezinnen. Daisy Paling is deze week onze Hoogvlieter van de Week!

Hoogvliet - Jeugdhulpverlener zijn is volgens Daisy een leuke, interessante maar ook een zeer uitdagende functie waar veel bij komt kijken. Een functie waar ze sterk voor in haar schoenen mag staan en vooral heel veel klaar mag staan voor gezinnen die het echt nodig hebben. Zij zet zich iedere dag weer, onvermoeibaar in voor gezinnen in nood en gezinnen die ondersteuning willen en nodig hebben.

Pedagogiek

Voor Daisy Paling is geen casus of probleem te lastig. Ze heeft een duidelijke en sterke missie om klaar te staan voor mensen en om echt iets voor ze te betekenen. Ze vindt het enorm leuk om met kinderen te werken en besloot om na haar middelbare school de opleiding Pedagogiek te gaan volgen. Pedagogiek is een ander woord voor opvoedkunde en legt de nadruk op ondersteuning binnen de opvoeding voor gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar. Als je vragen over opvoeding hebt, dan is een pedagoog degene waar je bij terecht kunt. En in bijzondere of lastigere gevallen kom je terecht bij jeugdhulpverleners zoals Daisy.

Multiprobleem

Met nadruk op het willen ondersteunen van gezinnen is Daisy nu twee jaar actief als jeugdhulpverlener binnen de regio Rijnmond. Waar ze eerst plaats nam in Hellevoetsluis, is ze nu al geruime tijd succesvol werkzaam bij het wijkteam in Hoogvliet. En dat is een wereld van verschil. "Hoogvliet is meer multiprobleem, hier zul je meer verschillende soorten problemen tegenkomen", legt ze uit. Dat is juist wat Daisy zo interessant vindt aan Hoogvliet. "Je kunt hier werken met alle facetten binnen de jeugdhulpverlening." Het geeft haar functie meer betekenis en maakt het rijkelijk afwisselend. Ze vindt het dan ook leuk om in korte tijd, een probleem aan de kaak te stellen en echt het verschil te maken. Werken met het hele gezin en crisissituaties vallen dan ook binnen haar expertise. Het maakt het alert, scherp en genoodzaakt om in een hele korte tijd te handelen, problemen op te lossen en de kwaliteit van het leven binnen het gezin te verbeteren, dat maakt haar werk bijzonder.

Hoogvliet kent naast problemen die in andere steden binnen opvoedingsondersteuning aan de orde komen, toch ook veel gezinnen die op de armoedegrens leven. "Bijvoorbeeld gezinnen met schulden." Dit brengt in een aantal gevallen dan ook extra problemen met zich mee. Problemen waarbij Daisy graag klaar staat voor mensen om ze niet alleen een hart onder de riem te steken, maar hun problemen ook aan te pakken en voor zover op te lossen dat ze stabiel in het leven kunnen staan.

Eerste kindje

Daisy heeft een echt hart voor gezinnen, zelfs buiten haar werk is ze met haar eigen familie en vrienden ook vaak met kinderen in de weer. En binnenkort zal ze heerlijk gaan genieten van haar eigen gezinnetje want, ze is in verwachting van haar eerste kindje! Dit bijzondere nieuws laat haar extra zowel privé als van haar werk. Het speelt in haar gedachten om in de toekomst zichzelf verder te gaan ontwikkelen binnen haar werkveld. Een vervolgstudie te tot kinderpsycholoog of speltherapeut om de gezinnen nog beter te kunnen ondersteunen, is een van de mogelijkheden die ze ziet.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox