Broer en zus in actie voor 'Hovenier Helpt'

Ook dit jaar is de actie Hovenier Helpt met als slogan ‘Groen doen is goed doen!’ gehouden.

Dit landelijke initiatief is in het leven geroepen om hulpbehoevende mensen te ondersteunen in hun groene omgeving. Uit de vele inzendingen is door stichting Tuinkeur een selectie gemaakt en is er een project in het Ghijseland in Rhoon geselecteerd.

De heer en mevrouw Verhaaren waren blij verrast toen ze hoorden dat hun tuin was uitgekozen. Nadat ze begin augustus over deze actie hadden gelezen, hebben ze contact gezocht met aan de actie deelnemende hovenier Wim Broekzitter van Wim’s Tuin en Thuis.

“Eigenlijk begon de actie Hovenier Helpt hiermee dus al” volgens Wim. “Toen ik door de heer en mevrouw Verhaaren werd gebeld met de vraag hoe dat aanmelden nu eigenlijk in zijn werk gaat, heb ik meteen aangeboden om ze hier bij te helpen. Ik heb wat foto’s gemaakt, een verhaaltje geschreven en dit samen met de overige gegevens via de website aangemeld. Het kwam voor mij dus ook als een verrassing toen ik hoorde dat ik het door mijzelf aangemelde project ook daadwerkelijk uit mocht gaan voeren”

Maandag 25 september heeft Wim samen met zijn zus Dorine belangeloos de handen uit de mouwen gestoken en niet alleen de tuin, maar ook de heer en mevrouw Verhaaren weer laten stralen. Ook de overige bewoners van de serviceflat in het Ghijseland waren zeer te spreken over het resultaat. Na afloop hebben broer en zus namens Tuinkeur nog een cadeautasje aangeboden met tuinartikelen waaronder bloembollen, schepje en een snoeischaar.

“Wat is er nou mooier om met je passie voor groen mensen blij te kunnen maken door ze te helpen met werkzaamheden die ze echt zelf niet meer kunnen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee en ik heb al plannen om zelf een actie op te zetten waarbij ik mij samen met andere vrijwilligers in zal gaan zetten voor hulpbehoevende mensen” vertelt Wim.

Al met al was het een geslaagd project voor Hovenier Helpt en omdat er nog wat tijd over was is bij een buurvrouw even verderop de tuin ook nog even kosteloos bijgewerkt door broer en zus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden