Logo debotlek.nl


Jeroen is een van de vijf eigenaren van het pand. Foto: Kitty Loduvica Hiert
Jeroen is een van de vijf eigenaren van het pand. Foto: Kitty Loduvica Hiert (Foto: Kitty Loduvica)

Ondernemers slaan handen ineen...

De Oude Wal mist al enige tijd het levendige winkelpubliek. Wat vroeger een leuk knus winkelcentrum was, is al enige tijd is een stroomversnelling aan wisselende winkels geworden. Verhuurmakelaars laten de Oude Wal mooier klinken dan het is, in de hoop om wat meer gevestigde bedrijven naar de Oude Wal te trekken. Ter vergeefs want er komt weinig tot geen reactie. Om leegstand te voorkomen hebben verschillende ondernemers hun handen ineen geslagen en hebben samen één van de winkelpanden gehuurd.

HOOGVLIET - Al enige tijd dromen Jeroen en Ruud van een eigen winkel. Ze staan al jaren op braderieën en hebben elkaar daar ook ontmoet. "We hebben elkaar leren kennen op de witte markt in Heinenoord. Na een tijd werd het daar een stuk stiller en spraken we over het hebben van een eigen winkeltje."
Ze zijn op zoek gegaan en kwamen het pand op de Oude Wal tegen. "We zijn eigenlijk een beetje de vervanging van de oude kringloopwinkel", verteld Ruud. Ruud heeft een voorliefde voor de jaren negentig en verkoopt dan ook voornamelijk spullen die met deze periode te maken hebben. Hij verkoopt onder andere HiFi-sets, platen, DVD's en zelfs videobanden.

Vijf winkels onder één dak

Ruud is slechts één van de vijf ondernemers die in het kleine pandje zit. Iedere ondernemer heeft zijn eigen hoekje of wand met zijn eigen assortiment. Ruud, Hans, nog een Ruud, Sjors en Jeroen met zijn vrouw Anetta willen niet alleen spulletjes verkopen. Ze willen door samenwerking met andere ondernemers op de Oude Wal, het winkelcentrum een nieuw leven in blazen.

"Een aantal winkels is alleen op afspraak open, dat kan toch niet" , zegt Ruud. Ze zoeken de samenwerking met de andere ondernemers op, al verloopt dat ietwat stroef. Juist doordat de andere winkels niet altijd open zijn, blijven de mensen aan de overkant van de weg. Anetta, Ruud's moeder of één van de mannen heten je van dinsdag tot zaterdag in ieder geval van harte welkom.

 

 

2 reacties
Meer berichten