Logo debotlek.nl


Foto: Cor Hulsbus

Top ijsschow Disney on Ice betovert harten van jong en oud

Rotterdam - Afgelopen woensdag en donderdag vonden de eerste extra shows plaats van Disney On Ice in het Ahoy Theater, oftewel hal 1. De show was voor het laatst in 2013 in Rotterdam te zien en zal, naar alle waarschijnlijkheid, vanaf nu elk jaar terugkeren in de Maasstad. Maar liefst acht shows geven de 41 artiesten en twintig medewerkers van Feld Entertainment tot en met zondag 17 december. Voor sommige shows zijn nog kaarten beschikbaar.

Door Cor Hulsbus

Topshow

Per show kunnen maximaal 3500 gasten zich verbazen over de vele schitterende danspassen, pirouettes en schitterende decors en attributen. Dit is een topshow zoals alleen Disney en Feld Entertainment het kunnen brengen. Op donderdagmiddag laten promotors Karin en Bruno de Haas de aanwezige journalisten al kennis maken met de acteurs en schaatsers uit een groot aantal landen. De reis achter de schermen voert langs de vele kostuums, decorstukken en omkleedcabines. Maar liefst zestig medewerkers reizen negen maanden per jaar de wereld over. ,,Maar er zijn negen verschillende shows die dus rouleren”, legt de Amerikaanse stage-manager uit. ,,De ice-guys begonnen maandag al met het vullen van het bassin wat dus moest worden omgetoverd tot een ijsvloer van drie a vier inch, zeg maar bijna tien centimeter. Op woensdagmiddag konden de schaatsers hier in Ahoy al oefenen en in de avond de eerste van acht shows in Rotterdam geven.”

Betoverend

De schaatsers laten in de middaguren al schitterende sprongen zien maar in de avonduren is alles zo anders. De decorstukken zorgen voor een betoverende sfeer, de deelnemers op het ijs vertolken nu allerlei bekende Disney-figuren. Van Mickey en Minnie tot aan Enna en Elsa. In het eerste bedrijf staan alle figuren van Toy Story 3 op het ijs, inclusief Barbie en Ken. Ook de Kleine Zeemeermin steelt de show. Na de pauze zijn het de auto’s van Cars en de bekende ‘acteurs’ uit Frozen.

Nieuwerkerker Jandino is met zijn gezin te gast bij Disney on Ice en zijn kinderen mogen in een karretje rondrijden. De entertainer geniet zelf van de twee uur durende voorstelling en maakt talloze foto’s van zijn kids die trots om zich heen kijken en als een volleert artiest zwaaien naar het publiek.

Datzelfde publiek gaat opgetogen en betoverd naar huis. De speaker roept nog op vriendjes te appen en foto’s op facebook en instagram te plaatsen. Waar voorheen nooit opnamen gemaakt mochten worden van grote shows zien de producenten tegenwoordig de social media als reclamemiddel. Maar de shows lopen sowieso altijd al goed. Wie niet voor zondag naar Ahoy kan gaan, kan nog in Utrecht en Amsterdam terecht voor de Betoverende Werelden.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox