Logo debotlek.nl


De kinderen mochten broodjes bakken boven het vuur.
De kinderen mochten broodjes bakken boven het vuur. (Foto: Willeke Herwig)

Warm winterfeest in Park van Oeden

Hoogvliet - Glühwein, warme chocolademelk met slagroom, poffertjes, broodjes hamburger, broodjes en marshmallows boven een vuurtje… Bij het winterfeest op 17 december 2017 in Park van Oeden (Meeuwenplaat) werd goed gezorgd voor de inwendige mens.

Ruim honderd buurtbewoners, van jong tot oud, kwamen naar de gezellige tent bij de Opzoomer-kerstboom. Er werd veel gekletst en gelachen, kinderen speelden in het springkussen en knutselden mooie kerstballen, en op de achtergrond werd de sfeervolle kerstmuziek verzorgd door buurman Fred. Zelfs de kerstman kwam langs en ging gezellig met iedereen die dat wilde op de foto. Ook Stefan van der Worm van Ravottuh was aanwezig. Hij begeleidde de kinderen bij het broodjes bakken boven het vuur, en intussen ging hij met buurtbewoners in gesprek.

Natuurspeeltuin

Een aantal bewoners van de wijk hebben namelijk het initiatief genomen om een natuurspeeltuin te gaan aanleggen in de wijk. De wijk is vol jonge gezinnen, met naar schatting zo’n tweehonderd kinderen onder de tien jaar. Stefan had twintig platen meegenomen met ideeën voor de natuurspeeltuin, en buurtbewoners mochten hun stem uitbrengen voor wat zij graag zouden zien in de speeltuin in hun wijk. Daarvan werd gretig gebruik gemaakt. In de komende tijd zullen de ideeën verder ontwikkeld worden en zullen er fondsen worden gezocht, om de speeltuin zo snel mogelijk te kunnen aanleggen.

Stichting

Ook enkele leden van de gebiedscommissie kwamen langs en spraken hun waardering uit voor het initiatief dat door de bewoners van Park van Oeden wordt genomen. Er is in de wijk een stichting opgericht, Stichting Het Hart van Oeden, waarbinnen vier bestuursleden en achttien vrijwilligers zich onvermoeibaar inzetten om van Park van Oeden een nóg leukere, betere en gezelligere buurt te maken. Ook dit winterfeest, met als thema ‘Christmas; come together!’ was georganiseerd door Stichting Het Hart van Oeden.

Voor meer informatie over de stichting: zie www.hethartvanoeden.com.

Meer berichten

Shopbox