Logo debotlek.nl


Niks geen schools gedoe, nee, gewoon lekker struinen.
Niks geen schools gedoe, nee, gewoon lekker struinen. (Foto: Natuurvereniging IJsselmonde)

Voor in de kerstvakantie: struintocht door Klein Profijt

Rhoon - Natuurvereniging IJsselmonde gaat op vrijdag 5 januari 2018, in samenwerking met ZHL, opnieuw op pad voor een avontuurlijke struintocht door Klein Profijt van het Zuid-Hollands Landschap. Ook ditmaal alléén voor stoere jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Eerst bezoeken de ontdekkingsreizigers de eendenkooi in Klein Profijt. Dit deel van het gebied is niet vrij toegankelijk en alleen tijdens excursies te bezoeken.

Eendenkooien

Eendenkooien zijn een Nederlandse vinding en al eeuwen lang in gebruik voor de eendenjacht. Er zijn ooit 1000 eendenkooien geweest waarvan er nu nog minder dan 120 over zijn. De eenden worden tegenwoordig niet meer gevangen om op te eten maar om ze te ringen voor onderzoek.

Wilgenjungle

De struintocht gaat vervolgens verder door de oer-Hollandse wilgenjungle van Klein Profijt langs de Oude Maas. De kinderen en begeleiders banen zich een weg door kreekjes, langs lianen en omgevallen bomen. De organisatie belooft dat de deelnemers - zeker weten - meer dan enkeldiep de blubber in gaan. Het is een tocht waarbij zij van alles kunnen. De kinderen kunnen vrijuit op onderzoek uitgaan. "We houden natuurlijk wel een oogje in het zeil als de kinderen in de modder vallen", meldt de natuurvereniging.

Wat van de natuur opsteken

Zij voegen toe. "Onderweg worden zij uitgedaagd om zelf oplossingen te bedenken voor situaties die bij het struinen voor kunnen komen. Trotseer samen met onze eigen avonturiers als leiding het vloedbos. Niks geen schools gedoe, nee, gewoon lekker struinen en daarbij op een leuke manier wat van de natuur opsteken. Onderga het echte struingevoel."

Laarzen en oude kleding

Het avontuur begint vrijdagmorgen 5 januari 2018 om 10.00 uur op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg in Rhoon (200 meter voorbij de Golfclub Oude Maas aan de Veerweg 2a) en duurt uiterlijk tot 14.00 uur. Het eindpunt van de struintocht is de parkeerplaats aan het eind van de Schenkeldijk. Laarzen en oude kleren zijn geen overbodige luxe. "Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook wel handig", meldt Natuurvereniging IJsselmonde.

Aanmelden

Ook bij regen (of sneeuw) gaat de tocht (natuurlijk) door. Kinderen kunnen gratis mee maar moeten zich wel eerst aanmelden via de site: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/struintocht-klein-profijt-eendenkooi/. Vermeld naam, leeftijd en nummer van de mobiele telefoon van een ouder.

Meer berichten

Shopbox