Logo debotlek.nl


Na 40 jaar neemt Dr. Niebuur feestelijk afscheid van zijn praktijk en draagt zijn stokje over aan Dr. Naimi.
Na 40 jaar neemt Dr. Niebuur feestelijk afscheid van zijn praktijk en draagt zijn stokje over aan Dr. Naimi. (Foto: Kitty Loduvica Hiert)

Dr Niebuur na 40 jaar met pensioen

Hoogvliet - Op 1 januari 2018 is het zover. Na bijna 40 jaar een eigen praktijk te hebben gehad in Hoogvliet, maakt Dr. Niebuur deze week zijn laatste officiële werkweek als huisarts vol. Jaren waarin veel mensen plaats hebben genomen in zijn spreekkamer en jaren waarin veel lief en leed is gedeeld. Dr. Niebuur staat erom bekend dat hij recht door zee is, nergens omheen draait en in de korte tijd die er is, oor heeft voor zijn patiënten.

40 jaar toewijding en eervolle jaren van dienstverlening waarin mensen en hun gezondheid altijd vooraan vooraan stonden, maakt Dr. Niebuur deze week Hoogvlieter van de week.

Bekend

Menig Hoogvlieter klinkt de naam Niebuur bekend in de oren. Zowel Dr. Niebuur als zijn zoon hebben hun naam goed gevestigd in de lokale gemeenschap. Als huisarts heeft Dr. Niebuur zijn sporen meer dan verdiend. Dr. Niebuur heeft genoten van zijn werk en zal ook niet zomaar uit het straatbeeld als huisarts verdwijnen. Hij is namelijk nog niet van plan om zijn werk al geheel stil te leggen tijdens zijn pensioen.

Waarnemen

Zijn huisartsenpraktijk in het Medisch Centrum Oude Wal, laat hij over aan de Dr. Naimi. Dr. Naimi is een arts waar hij veel vertrouwen in heeft en sinds 2014 vaste waarnemer van de praktijk. Om Dr. Naimi nog een hart onder de riem te steken, zal Dr. Niebuur op de vrijdagen de praktijk waarnemen. Ook zal hij zo nodig waarnemen in de praktijk van zijn zoon. Zo blijft hij toch nog verbonden aan de mensen van Hoogvliet en zijn vak als huisarts.

Eerste baby

Na bijna 40 jaar een eigen praktijk te hebben gehad, neem dat ook een hoop herinneringen met zich mee. "Zojuist kwam mijn eerste baby langs", vertelt Dr. Niebuur. Niet een kindje dat hij ter wereld heeft gebracht, maar de eerste baby die bij zijn praktijk langs kwam. Zij is nu een vrouw van rond de 40. "Zo zijn er drie, misschien wel 4 generaties van families bij mij in de praktijk zijn geweest." Het zien opgroeien van mensen vindt hij bijzonder.

Frustrerend

De meest frustrerende situatie betrof een pleeggezin, waarin de natuurlijke moeder met succes bij de tuchtrechter de hulpverlening aan haar kind bleef belemmeren. Het was een trieste situatie, maar in een vak als dat van Dr. Niebuur, zullen er altijd dingen zijn die je hem blijven.

Afscheidsspreekuur

Voor mensen die graag afscheid willen nemen van Dr. Niebuur is dat mogelijk. Er is een speciaal afscheidsspreekuur ingericht om herinneringen op te halen, Dr. Niebuur te bedanken of nog even een fijn gesprek. Dit speciale spreekuur vindt plaats op donderdag en vrijdag, patiënten van Dr. Niebuur kunnen hiervoor een afspraak maken bij zijn assistenten.

Genieten

Dr. Niebuur is iemand die van het leven geniet. "Ik ga door met genieten van mijn leven, nu met iets meer vrije beschikbare uren." Hij schijnt ook erg handig te zijn in en rondom het huis. Zo zijn er plannen om zijn dochter te helpen. "Mijn vrouw geeft aan dat er thuis ook nog een aantal dingen zijn die moeten gebeuren." Daar heeft hij vanaf 1 januari meer dan voldoende tijd voor.

Mooie momenten

Dr. Niebuur spoort anderen aan om meer te genieten. Werk maakt voor velen een klein gedeelte uit van de uren die wij leven. Het kan zijn dat werk niet altijd leuk is of zelfs als problematisch of ziek makend wordt ervaren. "Er zitten 168 uren in een week, als je slechts een klein gedeelte van die uren die je werkt de rest van die uren laat beïnvloeden is dat zonde!" vertelt hij. Mooie momenten zijn er om te maken, er is slechts een ding zeker; we hebben niet het eeuwige leven.

(Tekst en foto: Kitty Loduvica Hiert)

Meer berichten

Shopbox