Logo debotlek.nl


Foto: Joop van der Hor

Relatief rustige jaarwisseling

Regio - Ruim 1000 agenten van de eenheid Rotterdam en honderden andere hulpverleners lieten het thuisfront met de oliebollen en champagne achter om de jaarwisseling voor inwoners van Hoogvliet, Pernis en Albrandswaard en elders binnen groot Rotterdam veilig te laten verlopen.

Waar vorig jaar in Pernis tijdens de jaarwisseling nog een monumentale boerderij in vlammen opging, bleef het dit keer rustig. In de gemeente Albrandswaard ging op de parkeerplaats De Hoge Werf aan de Albrandswaardsedijk in Poortugaal een auto in vlammen op.

Hoogvliet

Ook in Hoogvliet moest de brandweer verschillende keren uitrukken. Ook hier een autobrand aan de Eline Verestraat en verschillende buitenbrandjes aan de Boerenhoek, Toscalaan, 2x Zuidzuidsedijk en Akkerwinde. Aan de Bahreinstraat en Viskaarweg werden vuilcontainers door baldadige jeugd met vuurwerk in de fik gestoken en in verzorgingscentrum Meeuwenhof aan de Alverstraat ging het automatisch brandalarm af. De brandweer hoefde niet daadwerkelijk in actie te komen. De storing kwam mogelijk door trillingen door knallend vuurwerk.

Edwin Smid

Gebiedsvoorzitter Edwin Smid sprak desondanks van een 'rustige oudejaarsavond'. Hem waren geen incidenten gemeld. De veiligheidsregio's Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam Rijnmond moesten zo´n 840 keer uitrukken voor allerhande brandmeldingen binnen de regio.

Frank Paauw

Regen en harde aanhoudende wind waren er de oorzaak van dat zich aanzienlijk minder mensen op straat hadden verzameld dan in voorgaande jaren. En dat vertaalde zich volgens politiechef Frank Pauw ook in het relatief lage aantal arrestanten. Dat waren er 90 voor de 32 gemeentes in het werkgebied van de eenheid Rotterdam.

Inwoners die getuige waren van strafbare feiten wordt gevraagd deze te melden via 0900-8844.

(Tekst en foto: Joop van der Hor)

Meer berichten

Shopbox