De bewoners werden getrakteerd op een indrukwekkende rondrit over de raffinaderij
De bewoners werden getrakteerd op een indrukwekkende rondrit over de raffinaderij (Foto: PR)

Buren op de koffie bij Shell Pernis

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe de fabrieken van Shell er van dichtbij uitzien? Woensdag 17 januari organiseerde Shell Pernis een buren dag waarin bewoners een kijkje kregen in de keuken van Shell. Zelfs een indrukwekkende bus rondleiding stond op het programma. Waarom opent Shell Pernis haar deuren?

HOOGVLIET - Voor de meeste bewoners van Hoogvliet en Albrandswaard heeft Shell het vorig jaar flink bont gemaakt. Met in zeer korte tijd een brand en lekkage in de zomer van 2017 was het even genoeg. De mensen achter Shell Pernis gingen met de bewoners in gesprek en merkten dat het vertrouwen weg was bij de omwonende rondom de raffinaderij. General Manager Jos van Winsen en zijn team, vonden dat het tijd was om een goede relatie met de buren op te bouwen. Woensdag 17 januari was het zover. De allereerste 'Op de koffie bij de buren' was een feit. Het communicatieteam van Shell Pernis nodigde 50 buren uit om met elkaar in gesprek te gaan. Letterlijk 'Op de koffie bij de buren,' en het werd een razend succes.

Een warm en vriendelijk ontvangst bij zowel de receptie als de begeleiding naar de ruimte waar de presentatie wordt gehouden geeft wel het gevoel dat je ergens binnenstapt waar niet zomaar iemand binnenkomt. De beveiliging is vriendelijk en leidt de buren naar de ruimte waar ze worden ontvangen met koffie, thee en gebak. Alles is in Shell stijl, het gebakje heeft zelfs het logo en bij binnenkomst valt je oog op het grote scherm waar de presentatie op gegeven wordt. Een korte presentatie over Shell, waarin verteld werd wat Shell doet, hoe ze van hun fouten leren en hoe ze naar de toekomst kijken. Een verhelderend en verbindend gesprek was het resultaat. De avond werd afgesloten met een indrukwekkende busrit over het terrein. Langs de duizenden pijpen en wel 60 fabrieken is de rit in het donker adembenemend. De bus stopt zelfs bij het huisje waar in 2017 een brand ontstond. Shell heeft geleerd van de fouten en wil blijven innoveren, maar ook steeds schoner worden, voor zover dat mogelijk is.

Meer berichten