Bouw van Het Buytenhuis. Foto: PR
Bouw van Het Buytenhuis. Foto: PR (Foto: PR)

Warm nestje door eigen strobalen

Iedereen is van harte uitgenodigd om vrijdag 2 februari aanwezig te zijn bij de opening van Het Buytenhuis, de nieuwe werk- en lunchplek van de zorggasten en vrijwilligers van zorgboerderij De Buytenhof. Om 16.00 uur zal burgemeester Hans Wagner samen met de zorggasten de openingshandeling verrichten. Vervolgens wordt er een toast uitgebracht op Het Buytenhuis en vertellen burgemeester en Ad Visser over de bouw, de functie en het maatschappelijk belang.

Albrandswaard - Tot 19.00 uur is er open huis en kunnen bezoekers het gebouw onder genot van een hapje en drankje bekijken. De opening is meteen de start van een feestweek. De zorggasten gaan onder begeleiding van viltster Ineke Visser lampen vilten voor het Buytenhuis. Ook gaan zij met kunstschilder Willem van den Belt schilderijen maken voor aan de muur en een circusvoorstelling instuderen voor de ouders en familieleden. Vrijdag 9 februari wordt deze voorstelling opgevoerd en aansluitend is er een diner voor alle genodigden. Vrijdag kunnen zorggasten met hun ouders en familieleden ook de zorgappartementen van De Buytenplaats bekijken. De Buytenplaats is de nieuwe zorgwoning van De Buytenhof en is te vinden aan de Oudeweg. Donderdagavond 8 februari worden de bouwers in het zonnetje gezet. Er is een uitgebreid diner voor alle bouwers met hun partner. Tussen de gangen door worden de bouwers gevraagd om hun ervaringen te vertellen tijdens de bouwperiode. Zo worden herinneringen bewaard.

Het Buytenhuis is op een bijzondere duurzame wijze gebouwd met hulp van ruim 30 vrijwilligers in samenwerking met aannemersbedrijf M.de Bruijn & zoon, die verantwoordelijk was voor het houten casco. Architect Tony Nelis van het bureau Tomaline is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwbegeleiding. Vrijwilligers Wout van Straten en Eric Ikking coördineerden de afbouw en stuurden de vrijwilligers aan. In bijna twee jaar tijd hebben ze met elkaar deze enorme klus geklaard. En dan te bedenken dat de gemiddelde leeftijd van bouwvrijwilligers bijna 70 is!

Meer berichten