Lezersfestival in kasteel van Rhoon. Foto: PR
Lezersfestival in kasteel van Rhoon. Foto: PR (Foto: PR)

Lezersfestival in kasteel van Rhoon sluit boekenweek af

De boekenweek in Rhoon wordt op zaterdag 17 maart afgesloten met het inmiddels bekende Lezersfestival in het Kasteel. Al voor het vijfde jaar op rij komen bekende schrijvers naar het Kasteel. Zo waren eerder onder andere Joost Zwagerman, Griet op de Beeck, Adriaan van Dis en Arthur Japin te gast.

RHOON - Dit jaar zullen schrijvers Maartje Wortel, Jaap Robben en Alex Boogers tussen de gangen van het diner door dieper ingaan op hun werk en hieruit voordragen.
Maartje Wortel Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld en Taal aan de Rietveld Academie. Zij debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis, waarvoor zij in 2010 de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs ontving. Maartje Wortel schreef na haar debuut Half mens, IJstijd, Er moet iets gebeuren en Goudvissen en beton.
Jaap Robben Jaap Robben (1984) ging na zijn studie Milieu- Maatschappij wetenschappen naar Koningstheateracademie in Den Bosch. In augustus 2010 verscheen De Zuurtjes, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman, in 2012 gevolgd door het prentenboek Josephina. Twee jaar later ziet zijn debuutroman voor volwassenen Birk het licht.
Alex Boogers Alex Boogers (1970) volgde diverse studies, waaronder Nederlands en filosofie. Hij schreef zeven romans, waaronder Het boek Estee en Alle dingen zijn schitterend. Boogers brak door met Alleen met de goden dat werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2016 en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2016. Zijn meest recente boek met de titel Onder een hemel van Sproeten is uit 2017. Kaarten a 55 euro per stuk zijn te koop via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl en bij Het Witte Huys in Rhoon.

Meer berichten