Dierenopvangcentrum-ZHE in Poortugaal zoekt nieuwe vrijwilligers

Poortugaal - Dierenopvangcentrum Zuid Hollandse Eilanden (ZHE) zoekt nieuwe vrijwilligers. En oh ja, Bagel zoekt een baasje!

Vanaf 2015 is tussen de bomen en het groen van Poortugaal, op het terrein van Antes Zorggroep, Dierenopvangcentrum Zuid Hollandse Eilanden (ZHE) gevestigd. Dit is een kleine opvang waar voornamelijk tijdelijk honden en katten worden opgevangen voor cliënten van zorginstellingen die gedurende korte tijd een behandeling nodig hebben. Daarnaast worden zwerfdieren opgevangen die door de dierenambulance zijn gevonden. Ook worden er dieren van particulieren opgevangen.

Bij (geestelijke) zorginstellingen is het meestal niet mogelijk om huisdieren mee te nemen. Aangezien het huisdier vaak je houvast is, zorgt het bestaan van deze opvang er voor dat deze mensen toch een behandeling ondergaan en zodoende kans op herstel mogelijk maken. Ook is het mogelijk dat cliënten van zorginstellingen, als hun behandeling dat toestaat, hun eigen dier bezoeken, zodat de band tussen eigenaar en dier behouden blijft.

De Dierenopvang-ZHE bestaat voor een groot deel door giften van diervoederleveranciers en bijvoorbeeld korting bij bedrijven en steun van Dierenlot.  Daarnaast zijn er dagelijks vrijwilligers op de opvang die met veel inzet en liefde de dieren verzorgen en de werkzaamheden verrichten die nodig zijn om de regels ten behoeve van de noodzakelijke hygiëne na te leven. 
Van deze vrijwilligers zijn er altijd te weinig. Daarom nodigen we iedereen uit die van dieren houdt en wat tijd overheeft contact met ons op te nemen. Zelfs met een paar uurtjes per week zijn we al blij, iemand die alleen honden komt uitlaten is ook al welkom.

Op dit moment zit er in Dierenopvangcentrum Zuid Hollandse Eilanden (ZHE) een lieve herplaatsbare kater, genaamd Bagel, in onze opvang, hij houdt van kroelen, maar heeft ook wel een eigen willetje. Maar kom gerust eens bij hem kijken, wie weet is er een match met deze schat.

Dierenopvangcentrum-ZHE, Albrandswaardsedijk 74,  3172 AA Poortugaal. Emailadres: poortugaal@dierenopvangcentrum-zhe.nl
 

Meer berichten