Foto:

Proveniersbuurt stort zich op de liefde

Rotterdam - Hoe kan kunst een bijdrage leveren aan een wereld waarin plek is voor iedereen. Ongeacht religie, geslacht, leeftijd, enz. Dat is de centrale vraag waarmee kunstenaarscollectief De ontmoeting samen met verschillende groepen uit de Proveniersbuurt aan het werk zijn gegaan.


Een film, exposities met schilderijen, tekeningen, een installatie en sculpturen, maar ook muzikale performances en poëzie; verhalen over liefde in al haar verschijningsvormen, dat is buurtproject Love is all. Daarvoor werd samengewerkt met groepen die vaak niet direct vertegenwoordigd zijn in de kunstwereld: buurtbewoners, scholieren, senioren. Schildersclub Tableau Vivant en De Waerschut, zangkoor De Straatklinkers en Theaterwerkgroep Ouwe Rotten en groep 7 en 8 van basisschool De Provenier. Zij hebben allemaal hun gevoelens en gedachten laten gaan over verschillende vormen van liefde. Romantische liefde, naastenliefde, liefde voor een ding of een dier. 
Valentijnsdag (14 februari) is het begin van drie weken kunst en cultuur in de Proveniersbuurt. Gratis workshops filosoferen en kunst maken, maar ook tentoonstellingen en optredens van lokale artiesten zorgen voor een golf van liefde in de Provenierswijk, gelegen direct achter het Centraal Station van Rotterdam.

Wil jij kunst en cultuur kijken of luisteren, of zelf meedoen, kom dan een van de weekenden naar een van de Love is all-activiteiten in de Proveniersbuurt en laat zien wat liefde voor jou betekent. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Op woensdag 14 februari start het project om 13.30 uur met kinderworkshops in 't Kapelletje (Van der Sluysstraat 176) en vanaf 17.00 uur de feestelijke opening van de tentoonstelling van Tableau Vivant en de film #allemaalrotterdammers van Ron Blom.

Op zaterdag 17 februari worden ook de overige tentoonstellingen in De Waerschut, in de poort bij 't Kapelletje en bij huisgalerie Hans van den Hooven geopend met een theatraal, poëtisch en muzikaal programma

 
 

Meer berichten