Jaap Kooimans (SGA), Ad Visser (De Buytenhof) en Eric Gude (SGA) bij de ingang van de Theeschenkerij van De Buytenhof waar het Verhalenhuis zal plaatsvinden. Kaarten voor dit initiatief zijn verkrijgbaar bij De Buytenhof en Het Witte Huys in Rhoon.
Jaap Kooimans (SGA), Ad Visser (De Buytenhof) en Eric Gude (SGA) bij de ingang van de Theeschenkerij van De Buytenhof waar het Verhalenhuis zal plaatsvinden. Kaarten voor dit initiatief zijn verkrijgbaar bij De Buytenhof en Het Witte Huys in Rhoon. (Foto: Yvonne Schults)

Interessante verhalen bij de koffie

De Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard (SGA) presenteert met trots hun nieuwe initiatief genaamd het Verhalenhuis Albrandswaard. Dit initiatief start 22 februari in de Theeschenkerij van Zorgboerderij De Buytenhof. Wat is het Verhalenhuis? Ik vroeg het Eric Gude en Jaap Kooimans (SGA).

Albrandswaard - "Het idee om in Albrandswaard een Verhalenhuis te organiseren, is ontstaan doordat ik als lid van de Rotary regelmatig goede sprekers voorbij zie komen. Ik vind het jammer dat hier niet meer bewoners van kunnen genieten. Samen met Eric en de overige bestuursleden van SGA is dit idee verder uitgewerkt", alsdus Jaap. Eric vult aan: " Wij zijn eveneens geïnspireerd door het Verhalenhuis Belvedère op Katendrecht. Ongeveer 40 gasten genieten vanaf 18.30 uur van een eenvoudige maaltijd, waarna een deskundige spreker een interessant verhaal vertelt. Wij vonden dit een originele manier om de onderlinge contacten in onze gemeente te stimuleren en kennis te delen". De eerste avond geeft Jaap een lezing over Het Englandspiel, een spionageaffaire waarbij in de Tweede Wereldoorlog honderden verzetsmensen omkwamen. De tweede avond -22 maart- gaat over de historie, rol en functie van De Buytenhof zélf en wordt gepresenteerd door eigenaar Ad Visser. De volgende data: 19 april (Jeroen van Veen, Pernissimo), 24 mei (Bert Euser, oud-wethouder) en 21 juni (Rien Heijboer, sportarts Oranje). Kaarten voor het Verhalenhuis kunt u aanschaffen bij Het Witte Huys, Dorpsdijk 140 en de Buytenhof, Rijsdijk 98, Rhoon. Eric: "Jaap en Ad vormen nu de commissie die de inhoud van de lezingen bepaalt, maar wij zoeken nog twee leden uit Albrandswaard. Heeft u interesse om mee te denken, meldt u aan via gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl". Na afloop van de laatste lezing wordt bekeken of er draagvlak is voor een vervolg. SGA hoopt van harte dat dit initiatief blijft voortbestaan. Hun doel is initiatieven te steunen d.m.v. hun netwerk, goederen of geld. Vervolgens moet een initiatief zichzelf redden. SGA blijft wel betrokken.

Meer berichten