Foto: Kitty Loduvica

Hoogvlieter met internationale allure

Deze week lanceren wij een nieuwe rubriek. #Positief zet mensen in de spotlight die een positieve bijdrage willen leveren. Vanaf nu leest u elke maand een prachtig verhaal van mensen die het verschil willen maken. Mooie initiatieven gedreven door inspirerende mensen verdienen een plekje in onze krant in de hoop, dat het u ook mag inspireren. Mail dan naar redactie.bl@persgroep.nl.

Jordan Roy is een lokale muzikant met internationale allure. Als geboren en getogen Hoogvlieter laat hij zien wat er mogelijk is wanneer je kiest voor jouw passie. Zijn droom om van muziek zijn carrière te maken heeft hij bereikt. En hij is nog lang niet klaar. Muziek maakt hem gelukkig, hij kan zijn emoties erin kwijt en daarmee inspireert hij talloze mensen in binnen- en buitenland. Naast zijn optredens en studiosessies geeft hij nu ook les in zijn eigen zangschool. "Het is mooi om te zien hoe iemand kan groeien van beginner tot een zelfverzekerd artiest." Met inspireren als ondertoon en verbinden als gouden draad, laat hij mensen genieten van muziek.

Hoe is zijn droom begonnen?

Geboren en getogen in een muzikaal gezin waar muziek en het geloof samen centraal stonden, maakt Jordan kennis met zingen. Van kleins af aan geniet hij van de verbinding die muziek teweeg kan brengen. Al snel komt hij erachter dat hij ook behoorlijk getalenteerd is en droomt ervan om op te treden in uitverkochte zalen en echt artiest te zijn."

"Met muziek laat ik mensen de realiteit even vergeten."

"Door de liefde voor muziek in het gezin, wordt zijn droom omarmd en dit geeft hem de mogelijkheid om zich hierin verder te gaan ontwikkelen. Zijn ondernemende spirit laat hem zijn weg vinden naar de havo voor muziek en dans in Rotterdam en uiteindelijk studeert hij vol lof af aan Codarts.

Muziek als passie

Jordan maakt zijn eigen muziek, is bezig met een EP en treedt wereldwijd op. Studiosessies doen zijn hart sneller kloppen. Zijn enthousiasme en niveau van zang en performance zijn zo hoog, dat het niet lang meer zal duren voordat hij ook buiten Nederland door zal breken. Jordan weet als geen ander hoe hij iemand met zijn talenten in beweging kan zetten. "Met muziek laat ik mensen de realiteit even vergeten." Dat is precies waarom Jordan dit doet. De liefde en steun van zijn omgeving laat het succesvol blijken en dan is er eindelijk ruimte voor zijn andere grote droom: een eigen zangschool!

Zijn zangschool in Hoogvliet wordt steeds groter. Met zijn kennis over zangtechnieken brengt hij andere artiesten tot hun kern. Hij begeleidt zijn studenten op een fijne manier naar meer zelfverzekerdheid en meer plezier in het zingen. "Je bent goed genoeg om te zingen en te genieten," geeft hij aan. Het gaat dan ook verder dan alleen zangtechnieken, zijn ervaring op zowel tv als verschillende podia geeft hem de kennis en vaardigheden om artiesten te coachen naar een zelfverzekerde performance.

Dromen komen uit

Het was zijn droom om met muziek zijn brood te verdienen en hij doet het. Zijn eigen zangschool en optreden is hierdoor een feit. De volgende stap is zijn eigen EP met tour en uitverkochte zalen. Dat is ook precies waar hij wil zijn. Niet alleen zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn bijzondere muzikale talent en doorzettingsvermogen inspireert en zet anderen in beweging. Muziek is zijn passie, zijn liefde en zijn leven.

Meer berichten

Shopbox