Logo debotlek.nl


Foto: Danielle van der Meulen.

Dames SG SCOM/De Zeehond '73 weten niet meer wat winnen is

Het zit de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond ’73 de laatste tijd niet mee. Waar de ploeg in het begin van het seizoen gemakkelijk de ene overwinning aan de andere reeg, lijken de dames het winnen nu verleerd. Na een ongelukkige thuisnederlaag tegen SG De Linge/PCG bleek ook het Leidse ZVL nu te sterk voor de vrouwen. De dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 moesten met een 7-10 nederlaag genoegen nemen.

In Leiden hadden de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog een kleine overwinning geboekt. En ook in de thuiswedstrijd namen de dames aanvankelijk een voorsprong. Na deze treffer nam het team van ZVL echter de scorende regie over. In de eerste periode kwam de ploeg nog op gelijke hoogte en na de tweede periode keek de thuisploeg ineens tegen een 2-4 achterstand aan.

De dames van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap probeerde in de derde periode de achterstand weer ongedaan te maken, maar tegenstander ZVL gaf geen krimp. In de doelpuntrijke vierde periode leek ZVL met gemak met de overwinning aan de haal toen gaan toen de ploeg uitliep naar een 5-10 voorsprong. SG SCOM/De Zeehond ’73 zette nog eenmaal aan en kwam nog terug tot 7-10. De resterende tijd was echter te kort om nog dichterbij te kruipen.

Met de tweede nederlaag op rij haken de vrouwen definitief af in de kampioensrace. Na de voorjaarsvakantie komt bovendien koploper Alkemade op bezoek bij de dames. Het zal weer een pittige klus gaan worden.

Uitslag: SG SCOM/De Zeehond ’73 – ZVL 7-10 (1-1; 1-3; 2-2; 3-4).

Doelpunten SG SCOM/De Zeehond ’73: Lindy Poortman (4x), Kayra Schott, Sascha Schouten en Anouk Grooten (alle 1x).

Meer berichten


Shopbox