De heren van SG SCOM/De Zeehond '73 deden prima zaken met een overwinning.
De heren van SG SCOM/De Zeehond '73 deden prima zaken met een overwinning. (Foto: Danielle van der Meulen.)

Waterpolomannen laten de onderste plaatsen achter zich

De heren waterpoloërs hebben afgelopen zaterdag prima zaken gedaan door in het eigen zwembad te winnen van middenmoter d’Elft. Eerder dit seizoen moesten de mannen van de Rozenburgs/Hoogvlietse startcombinatie in Delft de winst aan de tegenstander laten, maar ditmaal konden de heren een opgebouwde voorsprong vast houden en met een 8-7 overwinning de onderste plaatsen in de stand aan de concurrentie overlaten.

Een snelle en aanvallende start is de signatuur van de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73 en dat werkte ook afgelopen zaterdagavond uitstekend. In de eerste periode bouwde de thuisploeg een 3-0 voorsprong op. d’Elft had pas in de tweede periode een antwoord op het aanvalsgeweld van SG SCOM/De Zeehond ’73. Toch konden de bezoekers de stand niet verkleinen.

Na drie periodes prijkte er nog steeds een voorsprong van drie treffers op het scorebord. De bezoekers probeerden in de laatste periode nog met een slotoffensief het tij te keren en daarbij wankelde de verdediging van SG SCOM/De Zeehond ’73. De Delftse tegenstander kwam terug tot 8-7 en de thuisploeg liet ook een strafworp onbenut. In een zenuwslopend slot lukte het echter om een kleine voorsprong van een doelpunt vast te houden en een nieuwe overwinning te boeken.

Met de overwinning komt de ploeg boven de degradatiestreep en heeft het alles weer in eigen hand. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij WZK in Wassenaar. Daar hebben de heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 een nieuwe kans op drie punten.

Uitslag: SG SCOM/De Zeehond ’73 – d’Elft 8-7 (3-0; 3-3; 2-2; 0-2).

Doelpunten SG SCOM/De Zeehond ’73: Robert Goedendorp (4x), Alex Heskes, Ties Jacobs, Jim Kok en Thijs Schouten (alle 1x).

Meer berichten

Shopbox