Sandy Struijs
Sandy Struijs

Hit dankzij ergenis

In de loop van de afgelopen twee jaar zijn er al heel wat liedjes uit ergernis geschreven over de haperende nieuwe Botlekbrug en de immer omhoog staande Spijkenisserbrug. Maar geen daarvan maakt zoveel los als 'de Teringbrug' van de Vlaardingse zangeres Sandy Struijs.

door Joop van der Hor

Regio - Even op z'n plat Vlaardings komt het hierop neer: "Ik wil naar huis, en wel een beetje vlug. Ik kan niet heen, en niet terug. Ik sta poddomme voor de zoveelste keer voor die tering brug. Ik ben d'r klaar mee, ben het zat. De brand d'r in, pleur hem maar plat. Nooit meer wachten voor die tering brug!"

Sandy, een bekend artieste in zowel Spijkenisse als Hoogvliet, neemt geen blad voor de mond. Ze nam na de 111e storing op muziek van The Snake Oil Willy Band een lekkere Bargoense meezinger op, die een hit is op YouTube en deze week uitgebreid op RTV Rijnmond te horen en te zien was.

"Het idee voor het liedje is ontstaan toen ik na een optreden in Spijkenisse voor de zoveelste keer in de file stond voor de defecte Botlekbrug. Ik kon niet heen en ik kon niet terug. En daar heb ik toen in de auto een lied over gemaakt, had helaas tijd genoeg toen." Volgende week in deze krant een uitgebreide reportage over Sandy en haar nummer 1 hit; de 'Teringbrug'.

Meer berichten

Shopbox