Jos van Winsen is General Manager bij Shell Pernis.
Jos van Winsen is General Manager bij Shell Pernis. (Foto: Kitty Loduvica)

Jos; een solide en bescheiden leider

Jos van Winsen is General Manager bij Shell Pernis. Als geen ander kent hij de formule die techniek en mensen verbindt. Hij werkt ruim 36 jaar voor Shell en kent zowel de mensen, als het bedrijf van binnen en buiten. Zijn werk nam hem de hele wereld over om uiteindelijk als solide leider neer te strijken in Pernis. Het hart van Shell. Voor iemand die precies doet wat hij leuk vindt, heeft hij zijn weg wel gevonden. Maar wie is Jos eigenlijk?

PERNIS - De chemie die ontstaan is, leidt van oorsprong terug naar zijn eigen hart. In Arnhem geboren als jongste van vier kinderen, maakt hem een geboren leider. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een fascinatie voor techniek en heeft zijn vervolgopleiding daarop goed uitgekozen. Zijn studie bouw en werktuigbouw (nu werktuigbouwkunde) in Delft leidt hem naar Shell in Den Haag, dit was zijn opstap in de wereld van de internationale raffinaderij.

Buiten zijn werk is hij graag samen met zijn vrouw en dochters en stapt hij met plezier op de fiets. Zijn liefde voor reizen is de verbindende link tussen werk en privé. "In Zuid-Frankrijk was het de eerste keer dat ik aan een ontwerp die ik zelf gemaakt had, zelf kon sleutelen. Dat was een nieuwe dimensie." Dit was de start van zijn mooie carrière die hem naar de mooiste plekken op aarde brengt.
Jos is nu twaalf jaar General Manager. "Ik vind het leuk om te doen", geeft hij lachend aan. Iets doen waar je blij van wordt, laat ook zien dat je een betrouwbare schakel bent in het bedrijf. Het is niet een functie waar hij vroeger over nadacht, maar iets waar hij volgens zijn omgeving in is gegroeid. Het mooiste land waar hij gewerkt heeft is Zuid-Afrika en uiteindelijk is hij weer in Nederland. Hij vindt het fantastisch om de verbinding te maken tussen mens en techniek, waar hij realistisch naar de toekomst kijkt. Zijn kleurrijke achtergrond, passie voor veiligheid en oog voor mensen en processen, maakt hem een solide en bescheiden manager.

Meer berichten

Shopbox