Frank Jonker tijdens finale in Rotterdam
Frank Jonker tijdens finale in Rotterdam (Foto: Richard van Loon)

Europees succes voor Frank Jonker

Frank Jonker heeft afgelopen 2 weken op Tennis Europe toernooien in Zoetermeer en Rotterdam maar liefst 3 titels op zijn naam geschreven. De tennisser van T.V. Laatjes Kaai in Pernis won in Zoetermeer de dubbeltitel met Bart Nouws uit Zeeland door in een spannende finale de Oostenrijkse tegenstanders met 5-7 7-5 10-5 te verslaan.

Pernis- Aansluitend speelde hij het Tennis Europe toernooi in Rotterdam. Daar won Frank in de 5 rondes op weg naar de finale in het enkelspel o.a. van de 4e geplaatste speler uit Italië en in de halve finale van de 1e geplaatste speler uit Bulgarije. De finale won Frank van een Belgische speler. Bij een stand van 7-5 4-4 voor Frank moest de Belg helaas geblesseerd opgeven. Na 5 eerdere dubbeltitels in Europa was dit voor Frank de eerste enkeltitel.

In het dubbelspel speelde Frank ditmaal met Jay Zwinkels uit Wateringen. Ook nu werden 4 koppels uit o.a. Italië en België verslagen op weg naar de finale. In de finale troffen ze het als 1e geplaatste koppel uit Bulgarije en Nederland. Deze finale werd nog spannender dan de week ervoor, maar na 4-6 7-6 10-7 mocht Frank zijn 3e Europese toernooizege in 2 weken tijd bijschrijven.

Meer berichten

Shopbox