Na 13 minuten spelen en met een stand van 0-2 op het scorebord vierden de Meeuwenplaters een eigen feestje op het veld van Victoria '04. De eerste periode titel namen ze in de ballentas mee naar Hoogvliet. Free Photo: Aad van der Voorn.
Na 13 minuten spelen en met een stand van 0-2 op het scorebord vierden de Meeuwenplaters een eigen feestje op het veld van Victoria '04. De eerste periode titel namen ze in de ballentas mee naar Hoogvliet. Free Photo: Aad van der Voorn. (Foto: Aad van der Voorn - free photo)

Meeuwenplaat periodekampioen

HOOGVLIET - Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wel wat; Meeuwenplaat heeft eindelijk de eerste periodetitel op zak en maakt een reële kans om kampioen te worden in de 3e klasse D.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de serie overwinningen van de Meeuwen. Onder leiding van de naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van dit seizoen vertrekkende trainer Martin Klomp worden de zeges aaneengeregen. Inmiddels maar liefst 13 overwinningen, een gelijkspel en slechts één nederlaag in deze competitie. Afgelopen zondagmiddag kon dan eindelijk de eerste periodetitel mee naar huis genomen worden nadat de laatste 13 minuten van de in oktober vorig jaar gestaakte wedstrijd Victoria '04 - Meeuwenplaat waren gespeeld. Meeuwenplaat moest met 10 man de voorsprong verdedigen en deed dat met verve. Een overwinning zou mooi zijn, maar in de wetenschap dat een gelijkspel ook voldoende zou zijn, begonnen de blauw-witten zonder echte zenuwen aan het 'klein kwartiertje Meeuwenplaat'. Die rust was ook te merken binnen de lijnen. Victoria '04 was geen moment gevaarlijk en Meeuwenplaat begon waarmee het gestaakte duel was geëindigd; aanvallend, gretig en hongerig naar de bal. Al na vijf minuten scoorde Mert Sarigul voor Meeuwenplaat en kon de wedstrijd verder worden uitgespeeld zonder noemenswaardige hoogtepunten.

Na het laatste fluitsignaal schoot het vuurwerk door de lucht en snel gingen de twee bussen vol supporters en spelers terug naar het Access World Sport Complex om daar een feestje te vieren. De spelersbus werd onthaald met blauw witte fakkels en vuurwerk en alle spelers, begeleiders en trainers kregen de 'periodeschaal' en bijbehorende medailles. Na de toespraak en felicitaties werden de aanwezigen getrakteerd op een maaltijd geserveerd en het nodige (gerste)nat. Het feest met DJ Jeffrey ging door tot in de late uurtjes. Zondag speelt Meeuwenplaat om 14.00 uur uit tegen het matig spelende HWD. Bij winst komt het kampioenschap weer een flinke stap dichterbij!

Meer berichten

Shopbox