Ook Marcel Dröge (links) en Leon Lengkeek zijn blij met hun medaille bij de Halve van Hoogvliet. Foto: Jeroen Tibbe
Ook Marcel Dröge (links) en Leon Lengkeek zijn blij met hun medaille bij de Halve van Hoogvliet. Foto: Jeroen Tibbe (Foto: Jeroen Tibbe)

Uitgedaagd maar trots

Bezweet, rode koppen, maar vaak lachend van oor tot oor. Ze werden uitgedaagd de deelnemers aan de Halve van Hoogvliet. Maar ze komen bijna allemaal blinkend van trots over de eindstreep. Zo ook Marcel Dröge (links) en Leon Lengkeek. Jeroen Tibbe was een van de fotografen die deze gloriemomentjes vastlegde. De Facebookpagina van de Halve van Hoogvliet staat er vol mee. "Het was een geweldige editie", concludeert één van de organisatoren Rob Hair.

door Stella Schaper

Hoogvliet - Er waren dit jaar 634 deelnemers, waarvan het overgrote deel uit Hoogvliet komt, maar ook uit andere delen van Nederland en zelfs internationaal. Aan de Kidsrun alleen - de loopafstand in drie leeftijdscategorieën - deden bijna 180 deelnemers mee. En vaders, moeders, opa's en oma's, kwamen natuurlijk kijken. "We gaan nu pas echt doorstoten", zegt Hair. "We hebben dit jaar, de vierde editie, een aantal acties opgezet met de winkeliers van Winkelcentrum Hoogvliet. Dit willen we volgend jaar uitbreiden. We hopen dan op zo'n 400 deelnemers aan de Kidsrun. We hoorden van ouders dat de kinderen de hele week met de medaille om lopen. Dat is toch geweldig!"

Dat er veel aandacht aan deze loop wordt besteed is te merken aan alles. "Het moet een mooie beleving zijn voor de deelnemers", zegt Rob. "We zorgen ook voor goede fotografen die alles vastleggen, zodat mensen via Facebook kunnen nagenieten. Dit jaar hebben we ook voor het eerst speciale medailles laten maken." Ook op de hitte was de organisatie goed voorbereid. "Het was zondag bewolkt met een beetje wind, waardoor we geluk hebben gehad. We hoorden dat in Leiden de traumahelikopter en brandweer werd ingezet, dat was bij ons gelukkig niet aan de orde. We hadden sowieso in samenwerking met Evides sproeiers neergezet en er waren waterposten. Zelfs op de 5 kilometer was een waterpost, dat is best bijzonder", zegt Hair. Ook bewoners zorgen spontaan voor verkoeling, kortom veel betrokkenheid. Het succes van de Halve van Hoogvliet ligt volgens Hair aan het parcours. "Het is een onontdekt pareltje, een fantastisch strak parcours. We krijgen daarover veel positieve reacties."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden