Bootjes varen, altijd een mooi gezicht


Vaardag bij park De Heerlijkheid van Model Boten Vereniging Hoogvliet. Foto: Jan Huijser
Vaardag bij park De Heerlijkheid van Model Boten Vereniging Hoogvliet. Foto: Jan Huijser (Foto: Jan Huijser)

Bootjes varen, altijd een mooi gezicht

Van de redactie

De Model Boten Vereniging Hoogvliet houdt op zaterdag 29 september een vaardag op Park De Heerlijkheid in Hoogvliet. Hierbij komen verschillende modelbouw verenigingen uit de regio om met hun modelboten te varen in het water op bovengenoemde locatie. Tevens zullen er een aantal kramen staan waar de schepen op tentoongesteld worden.

Hoogvliet - De Model Boten Vereniging Hoogvliet (MBVH) is opgericht in 1981 en is een kleine, maar gezellige vereniging in het Rijnmond gebied, waar de hobby, het bouwen van en varen met modelschepen, volledig tot zijn recht komt. "Iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken in ons gezellige clubgebouw op het Park De Heerlijkheid in Hoogvliet. Wij hebben: elke twee weken, op zaterdag of zondag, een vaardag van begin april tot eind oktober. De vereniging is twee clubavonden en één clubmiddag per week open. Ook zijn er diverse demonstraties in de wijde regio."

De Model Boten Vereniging Hoogvliet is opgericht door een groepje mensen dat dezelfde hobby uitoefende, het bouwen van en varen met modelbouwboten. Het doel van de MBVH is het uitwisselen van kennis en het proberen, met elkaar, de diverse problemen die zich bij deze hobby kunnen voordoen, op te lossen. Het is een open vereniging, dat wil zeggen dat een ieder die dat wil, lid kan worden, mits er interesse is in het bouwen en/of varen van modelboten of modelbouw. De MBVH ontvangt graag geïnteresseerden in de scheepsmodelbouw, maar het is zeker niet de bedoeling dat alleen die mensen die scheepsmodelbouwer zijn langs kunnen komen, iedereen is welkom. De contributie bedraagt € 7,- per maand voor volwassenen en jeugdleden betalen een gereduceerd tarief.

De vereniging heeft een twee clubavonden per week van 19.00 tot 22.00 uur. Eén op dinsdagavond waarbij het sociale contact vooral de overhand heeft. De donderdagavond wordt er gebouwd aan het clubproject en wordt het clubmateriaal onderhouden voor demonstraties. Op beide avonden kan er gebouwd worden aan eigen schepen. Op woensdagmiddag is het gebouw open van 14.00 tot 16.00 uur. Elke twee weken is er een vaardag in de vijvers van park "De Heerlijkheid". Dit is direct gelegen naast het clubgebouw, alwaar ook een kleine modelhaven is gerealiseerd. Verder organiseert de Model Boten Vereniging Hoogvliet regelmatig vaardagen, zoals bbq-varen en oliebollenvaren en een open vaardag. Voor meer informatie zie de website van de vereniging: www.modelbouwhoogvliet.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden