Vaste medewerkers van Afval loont Hoogvliet zijn trots op hun jubileum en vierden afgelopen zaterdag een groot feest met hun trouwe klanten.
Vaste medewerkers van Afval loont Hoogvliet zijn trots op hun jubileum en vierden afgelopen zaterdag een groot feest met hun trouwe klanten. (Foto: Kitty Loduvica Hiert)

Afval loont Hoogvliet bestaat 5 jaar

Kitty Loduvica Hiert

Afval loont Hoogvliet opende 5 jaar geleden voor het eerst haar deuren in de oude brandweerkazerne aan de Middenbaan-Noord. Het doel van deze sociale onderneming is mensen milieubewuster te laten zijn door afvalscheiding. Oprichter Jørgen van Rijn wilde iets goeds doen voor de maatschappij, hij besloot dit te doen door mensen te belonen als zij hun gescheiden afval kwamen inleveren. Dit was het begin van een groots succes!

HOOGVLIET - Vijf jaar later viert Afval loont Hoogvliet het jubileum groots samen met haar trouwe klanten. Zaterdagochtend om 9.30 uur stond de eerste auto al voor de deur. Ook al gaat Afval loont op zaterdag pas om 10 uur open, trouwe klanten weten de weg goed te vinden naar de oude brandweerkazerne en staan met afgeladen auto's klaar om hun afval in te leveren. "Vanmorgen hebben wij al zo'n 2800 kilo afval mogen ontvangen", geeft Shannon van der Kraan aan. Zij is projectmanager bij Afval loont en is trots op het jubileum. Vandaag is het gebouw feestelijk versiert met ballonnen en zelfs de medewerkers dragen een feestmuts. Er wordt op de binnenplaats achter de kazerne koffie, thee en limonade geschonken en voor iedereen is er een koek of snoepje. Kortom een ontzettend gezellig feestje. "We hebben veel vaste klanten en leuke trouwe medewerkers", licht Shannon toe. Vandaag krijgen deze klanten iets extra's, niet alleen een heerlijk kopje koffie, maar ook dubbele spaarwaarde. Shannon verwacht dan ook dat het iets drukker dan op een gewone zaterdag gaat worden. Normaal gesproken zijn er 2 à 3 mensen werkzaam op locatie Hoogvliet, afhankelijk van de dag. Vandaag tijdens het jubileum zijn er zelfs 9 mensen werkzaam om het afval in te nemen en het feestje te vieren. De medewerkers zijn uit andere locaties speciaal voor deze gelegenheid overgekomen en hebben er overduidelijk plezier in. De vaste medewerkers ontvangen tussen de 75 en zelfs 130 mensen op een drukkere dag. Op naar de volgende 5 jaar hopen ze in de toekomst door heel Nederland afval in te mogen zamelen, tot nu toe is Hoogvliet één groot succes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden