Cursus Mindfulness voor mantelzorgers

Als mantelzorger ben je vaak gericht op de ander. Het is natuurlijk een prachtige eigenschap dat je vanuit liefde zorgt voor de mensen die je dierbaar zijn. Het gevaar bestaat echter dat je daarmee jezelf wegcijfert. Dat al je energie uitgaat naar die ander. Met als gevolg extra onrust en stress in jezelf. Dan is het de hoogste tijd om ook weer aandacht aan jezelf te geven.

Albrandswaard - Door mindfulness te beoefenen kom je weer in contact met jezelf. Door gericht aandacht te geven aan jouw ervaringen van moment tot moment ontdek je jouw automatische piloot. Zo krijg je een dieper inzicht in je denken, voelen en lichaamssensaties. Daarmee creëer je ruimte en keuzevrijheid om van automatisch reageren naar bewuste actie te gaan. Met innerlijke rust.
Tijdens de mindfulness training ga je op praktische wijze ervaren wat mindful is en wat het voor jou kan betekenen. Daarbij doorloop je de volgende thema`s: automatische piloot, omgaan met hindernissen, ademhaling, aanwezig zijn met wat is, gedachten zijn geen feiten en goed voor jezelf zorgen. De cursus bestaat uit 6 lesavonden van 2 uur, inclusief een manual, oefenmateriaal en online toegang tot meditaties.

Praktische informatie:
Data : woensdagavond 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt en 7 nov. 2018
Tijd : van 19.30 uur tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie : Jongeren Centrum Albrandswaard (JCA)
Albrandswaardsedijk 180, 3172 XB Poortugaal
Kosten : € 50,00 voor de gehele cursus. U ontvangt na inschrijving een factuur.
Opgaven graag voor 1 oktober via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl of telefonisch 010-5018322.
Minimum aantal deelnemers is 6 personen en maximaal 12 personen.
Voor vragen kunt terecht bij Stichting Welzijn Albrandswaard, Heleen Visser (Consulent Mantelzorg) op bovenstaand mailadres en telefoonnummer.

Meer berichten