Tekenen van de sponsorcontracten
Tekenen van de sponsorcontracten (Foto: Rick Rübe)

sv Poortugaal uit de startblokken

De afgelopen maanden zijn voor de nieuwe fusieclub aan de Albrandswaardseweg hectisch geweest. Leden van beide clubs waren ervan overtuigd dat samengaan het beste voor de toekomst was en die synergie was in alle commissies duidelijk merkbaar.

Gedurende de hete zomer is er op vele fronten aan de make-over gewerkt. De magische deadline was in feite 22 september, wanneer de competitie zou beginnen. Voor de zomer was al op democratische wijze via de website de naam, clubkleuren en het logo gekozen. Vervolgens werd de kledingleverancier geselecteerd en shirtsponsors vastgelegd om de kosten voor het nieuwe tenue voor de leden zo laag mogelijk te houden. Tijdens de zomerstop werden beide kantines onder handen genomen en decoraties verhangen en de nieuwe clubkleuren in het interieur verwerkt. Op het complex gebeurde ook het nodige, zoals de vlaggenstokken bij de entree en een opschonen van de reclameborden. Voor de leden zelf was het wennen aan het nieuwe selectiebeleid en herindeling van teams en begeleiding.

Zaterdag 22 september was het dan zover en waren de shirtsponsors uitgenodigd om tijdens een hapje en drankje de sponsorcontracten te tekenen. Dank aan Top Logistics, Portex, Nsecure, Rotterdam Ship Repair, Yorcom, Leen Zevenbergen Beheer en Smaling Deuren. De Rabobank was ook met een delegatie aanwezig die ervoor hebben gezorgd dat alles op financieel en juridisch gebied gladjes verliep. Zij waren zeer te spreken over de fusie en complimenteerden het bestuur voor hun daadkracht. Het bestuur op haar beurt roemde de vele vrijwilligers die zich voor de club hebben en blijven inzetten. Na de handtekeningen wachtte sv Poortugaal de eerste tegenstander. Ondanks de successen in de voorbereiding was Honselersdijk een maatje te groot. Geen man overboord, want met 70 teams, waaronder 7 vrouwenteams waren er op de eerste competitiedag genoeg successen te vieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden