Guusje Steenhuis scoort in de voorronde op de WK judo te Baku, Azerbaijan.
Guusje Steenhuis scoort in de voorronde op de WK judo te Baku, Azerbaijan. (Foto: PR Chris de Korte)

3 WK judo medailles voor 'De Korte'

Hoogvliet - Op de Wereldkampioenschappen judo in Baku, Azerbaijan hebben Guusje Steenhuis (zilver), Juul Franssen (brons) en Marhinde Verkerk (brons), 3 prachtige medailles weten te veroveren.

Roy Meyer wist met veel vechtlust een zevende plek te bemachtigen. Hiermee waren zij de 4 beste sporters van de nationale ploeg. Op de laatste dag van de WK die in totaal 8 dagen duurde, was de landenteam wedstrijd hier wist het team ook een zevende plek te behalen.

Iedere vrijdagavond reizen deze sporters af naar Hoogvliet om daar een training van Olympisch coach Chris de Korte bij te wonen. Het de Korte Sport- en Gezondheidsintituut staat wereld wijd bekend om het aanbieden van technisch zeer hoog judo, voor zowel senioren als de jeugd.

Welke jonge wedstrijdjudoka wil niet in de voetsporen van deze toptalenten treden. Op dinsdagavond geeft jeugd trainer\coach Ge van den Elshout van 18.00 uur tot 19.30 uur een speciale technische wedstrijdjudo training. Zorg dat jij er de volgende keer ook bij bent en misschien ben jij over 10 jaar wel de nieuwe Guusje Steenhuis en sta jij dan in de WK finale!

Meer berichten