Leerlingen & moeders van De Plataan. Foto: Niko Kok
Leerlingen & moeders van De Plataan. Foto: Niko Kok (Foto: Niko Kok)

Leerlingen van OBS De Plataan veilig over straat

De gymnastieklessen in Pernis worden sinds kort gegeven in de Wijksportvoorziening De Bonte Koe aan de Ring. Dat is nog best een aardige wandeling en zeker nu de donkere dagen van de herfst en winter er aankomen is het veiliger voor de jongste leerlingen om extra op te vallen in het verkeer.

Pernis - Daardoor ontstond de wens om de basisschoolleerlingen te voorzien van felgele veiligheidshesjes, zodat de kinderen op straat extra opvallen voor het overige verkeer. Een deel van de kosten voor de betreffende hesjes werd al bij elkaar gehaald op de onlangs gehouden schoolmarkt. Maar het grootste deel werd geschonken door het in Pernis gevestigde, in reizen naar de poolgebieden gespecialiseerde reisbureau Beluga en Cordaad automaterialen.

Zij zorgden voor maar liefst honderd veiligheidshesjes die ook op andere momenten heel nuttig kunnen zijn voor de leerlingen, denk bijvoorbeeld aan schoolreisjes. Trots en blij poseerden een paar van de jongste leerlingen voor de fotograaf met hun nieuwe veiligheidshesjes. De Plataan is een openbare basisschool in het dorp Pernis. De Plataan verzorgt onderwijs aan kinderen vanaf 4 jaar. Voor meer informatie over de school kijk op www.obsdeplataan.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden