De zeskampen in Hoogvliet trokken tijdens de finales duizenden toeschouwers. Zelfs burgemeester Peper kwam kijken. Foto: Joop van der Hor
De zeskampen in Hoogvliet trokken tijdens de finales duizenden toeschouwers. Zelfs burgemeester Peper kwam kijken. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

45 jaar Stichting Zeskamp Hoogvliet

Auteur Rein Wolters is er in het boek 'Zeskamp Hoogvliet, de geschiedenis van een roemruchte vereniging' heel duidelijk over; "op 27 september 1973 werd, na een serie van zware weeën in sporthal Hoogvliet het Zeskampkindje gebaard."

Van de redactie

Reünie en expositie in april 2019

HOOGVLIET - Op die datum vonden de selectiewedstrijden plaats met Max van Pelt en Joop Pijl als trainer. 114 Sportievelingen moesten loodzware beproevingen doorstaan om opgenomen te worden in de selectie voor de destijds befaamde NCRV-Zeskamp op televisie. 13 dames en 15 heren wisten door te dringen tot het crème de la crème onder de Hoogvlietse sporters. Onder hen namen als Marleen Mol, Fenna Meijer, Corry van der Ent, Ger en Jurriaan de Bruijn, Huub Wisse Cor Neeleman, Henk Kevenaar en Joop van der Hor. De laatste beschreef samen met Rein Wolters de geschiedenis van zowel de Zeskampvereniging Hoogvliet als de avonturen van de Parijsstepper (1982), de latere New Yorksteppers (2000). Op de rotonde nabij de oude dorpskerk vormen de oranje gekleurde steps het symbool van onverzettelijkheid en jarenlange inzet voor tal van goede doelen. Ze stepten ruim 1,2 miljoen euro bijeen voor tientalen goede doelen en kleinschalige lokale activiteiten. Na maanden van intensieve training en bestuurswisselingen waar voorzitter Hans van Dijk en deelraadsvoorzitter Cees Duinkerke als mediators zowat een dagtaak aan had, bestormden de zeskampers zowel sportpaleis Ahoy als de Martinihal in Groningen. Op basis van de goede resultaten in de landelijke TV competitie wisten de Hoogvlieters zich te plaatsen voor de internationale competitie: 'Spel zonder Grenzen'. Met Ben Paasman als trainer en nieuwelingen Aart Jan de Kanter, Addy Huijgen en Marja Kapoggianis werd een derde plaats in Knokke Heist bereikt. Hoogvliet stond op z'n kop. De Zeskampers werden als helden ingehaald. In 45 jaar is veel gebeurd: opzet van een nationale competitie en de 'Hoogvlieter van het jaarverkiezing, Krachtbalcompetitie, Sportzeskampen met deelname van 20 sportclubs en poldersurvivals met finales in Limburg.

Meer berichten