Burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigt 28 september de sleutel van de kazerne aan Erik Meijers en Ronald Tichem van de vrijwillige brandweer. Hiermee is het pand officieel geopend.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigt 28 september de sleutel van de kazerne aan Erik Meijers en Ronald Tichem van de vrijwillige brandweer. Hiermee is het pand officieel geopend. (Foto: Yvonne Schults)

Nieuwe kazerne voor vrijwillige vuurvreters

Het was druk in de nieuwe brandweerkazerne voor de vrijwillige brandweer aan de Rietbroek in Hoogvliet. Vrijdag 28 september heeft burgemeester Aboutaleb deze kazerne rond 16.45 uur officieel geopend onder toeziend oog van vele belangstellenden. De bouw heeft nog geen jaar geduurd, 13 oktober 2017 is de eerste paal geslagen. De kazerne is naar Zeeuws voorbeeld gebouwd, met een aantal verschillen, zoals een kleine verdieping erop.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet - Na speeches van de heer Jan Waals, directeur Gezamenlijke Brandweer, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Dhr. Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, vindt de openingshandeling plaats. Een drone van de Dutch Drone Company kwam aanvliegen met de sleutel van de kazerne. Burgemeester Aboutaleb overhandigt deze sleutel aan Bevelvoerder Ronald Tichem en Wachtcommandant Erik Meijers, die officieel de deur van de kazerne openen. Burgemeester Aboutaleb: "Het bijzondere aan deze (vrijwillige) brandweerkazerne is dat deze mede gefinancierd is door het bedrijfsleven. Brandweervrijwilligers spelen namelijk een belangrijke rol in de herbezetting van de beroepskazernes van de Gezamenlijke Brandweer en dat is eveneens belangrijk voor de veiligheid van de burgers en de vele, vaak industriële bedrijven om ons heen. Het is belangrijk te blijven vernieuwen in de grootste haven van het Westelijk halfrond. Lokale bedrijven zien het belang van de (vrijwillige) brandweer gelukkig in. De vrijwilligers zijn enorm belangrijk. Er zijn altijd vacatures, dus kom gerust eens kijken of dit ook iets voor u is". Tijdens een rondleiding door de kazerne, die al enkele maanden in gebruik is, toont Hoofd Brandwacht Marcel den Boer vol trots de kleedruimte, kantoren en de centrale ruimte waar de manschappen verzamelen, vergaderen en eten. Slapen hoeft hier niet, want bijna alle vrijwilligers komen uit Hoogvliet. Er is voldoende ruimte voor meerdere brandweerwagens, voorlopig kunnen ze hier nog jaren vooruit.

Meer berichten