Restaurant Tasman organiseert zomer en winter leuke activiteiten voor jong en oud. Binnenkort Oktoberfest en Halloween in het Klimbos.
Restaurant Tasman organiseert zomer en winter leuke activiteiten voor jong en oud. Binnenkort Oktoberfest en Halloween in het Klimbos. (Foto: Tasman)

Tasman; op volle kracht vooruit!

Restaurant Tasman is inmiddels een begrip geworden in de regio Albrandswaard. Het restaurant is gebouwd naast het Abel.Klimbos en kijkt uit op Abel.Pitch&Putt/Footgolf. De kleine broer van het afgebrande Grand Café Restaurant Abel. is inmiddels volwassen geworden. Dat blijkt onder meer uit de kaart, die zich in korte tijd ontwikkelde van alleen kip, pannenkoeken en ambachtelijk ijs naar een uitgebreider assortiment met o.a. broodjes, heerlijke huisgemaakte pizza's , entrecote van Eilta rund en het populaire Abel.ijs.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - De bedrijfsleider van Restaurant Tasman, Ed Verwoerd, is tevens de ijsbereider van het Abel.ijs en dat doet hij met verve. In 2013 werd hij tweede van Nederland bij de IJs-Vakwedstrijden met de smaak vanille, begin 2019 doet hij weer mee, dit keer met de smaak mokka. Ed: "Altijd spannend, want ik ga me wederom meten met de crème de la crème van Nederland op het gebied van ambachtelijk ijs maken". Ed is trots op de uitgebreide menukaart van Tasman, waarop bijvoorbeeld ook kip van Tante Door staat. Dit zijn antibioticavrije kippen die onder diervriendelijkere omstandigheden opgroeien. Ed: "Dat proef je echt hoor, er zijn gasten die speciaal voor deze kip terugkomen". Recent zijn aan de menukaart de Abel.toppers toegevoegd, zodat het publiek toch van deze Abel.klassiekers kan blijven genieten. Ook zijn de openingstijden recent verruimd. Gasten kunnen nu van dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur terecht voor een kopje koffie met gebak, drankje, lunch of diner. Het Abel.Klimbos is open t/m de herfstvakantie, zodat kinderen ook in hun vakantie lekker kunnen klauteren. Nieuw is het puppy parcours dat klimmogelijkheden biedt voor de allerkleinsten. Met Halloween, op 27 september, kun je zelfs in het donker over het parcours klimmen.

Pitch&Putt/Footgolf is het hele jaar geopend. Deze activiteiten, die eigenlijk bij Grand Café Restaurant Abel. hoorden, worden nu beheerd door Tasman, net als de organisatie van groepsuitjes, familiedagen en evenementen. Na de activiteiten is het goed toeven in het sfeervolle restaurant of op de verwarmde veranda, terwijl de kinderen in de speelruimte in de kelder of buiten kunnen spelen. Hou je wel van een biertje of een gezellig feest, dan ben je van harte welkom bij het Oktoberfest op 13 oktober. Vanaf 18.30 uur barst het feest los, kaarten á € 15,= zijn te koop bij Tasman. Er is een DJ, zijn diverse eettentjes en als hoofd-act treden de Lawineboys op, bekend van o.a. "sex met die kale". Ed: "Wat ik tot slot nog wil zeggen, is dat wij bij Tasman voor iedereen wat te bieden hebben, pizza's, pannenkoeken of een lekker stuk vlees met een heerlijk eigenbereid ijsje toe! Hou de website www.tasman.nu in de gaten voor ons winterprogramma of volg ons op Facebook. Wij kijken uit naar je komst".

Meer berichten