Eerste websiteles

De kinderen van de Don Bosco school in Rhoon waren vorige week zeer leergierig en nieuwsgierig, maar ook enthousiast. Heemraad Leo van Gelder startte de website lessen over het ontstaan van het Graafschap Holland en de Waterschappen in onze regio.

Albrandswaard - Vooraf gaf Biggo van Duijveland tekst en uitleg over zichzelf, het ontstaan van de dijken en polders en mochten de kinderen later vragen aan hem stellen. Onder leiding van Juffrouw Natascha en een inleiding van Erwin de Jongh als voorzitter van de stichting Rolf werd er reikhalzend uitgekeken naar de eerste les en de film, 'Storm op Komst', gemaakt door cineast Vincent van den Broek en officieel gestart door de heer Leo van Gelder.

Na de film en de toelichting op het ontstaan van de waterschappen stelden de leerlingen vele zinvolle en boeiende vragen aan de Heemraad en aan Biggo van Duijveland. Men mocht zelfs de helm op en de strijdkleding passen.
Na dik een uur was iedereen het er over eens; dit was een bijzondere les met een mooi stuk geschiedenis over ons woon- en leefgebied. Na deze eerste websiteles zullen er nog diverse volgen, ook op andere scholen in de regio zoals Hoogvliet, Pernis en Barendrecht.

Als afsluiting werd er ook nog meegegeven dat het eerste boek over ROLF er aankomt. Teksten uit de Rolfverhalen zien de leerlingen van de verschillende basisscholen dan ook terug in de websitelessen. Binnenkort volgt er meer informatie over dit project.

Meer berichten