Archieffoto Zeehavenpolitie Rotterdam
Archieffoto Zeehavenpolitie Rotterdam

Zeehavenpolitie Rotterdam bezorgd over illegale straatraces op de Maasvlakte

Regio - De Rotterdamse Zeehavenpolitie kreeg afgelopen weekend vlak achter elkaar twee meldingen vanaf de Maasvlakte. Eerst vanwege een illegale straatrace en daarna, jawel, vanwege een aanrijding. Uiteindelijk was er slechts sprake van licht letsel, maar de politie maakt zich wel grote zorgen over deze 'hobby' en waarschuwt de deelnemers over de mogelijke gevolgen van zo'n straatrace.

Dit is is wat Zeehavenpolitie Rotterdam erover op Facebook plaatste:

'Straatrace!

Afgelopen weekend kregen de collega's van de 7102 een melding van een mogelijke illegale straatrace nabij de Maasvlakteboulevard op de Maasvlakte. Iets later viel er een melding van een aanrijding met mogelijk letsel op diezelfde Maasvlakteboulevard. Toen de collega's daar ter plaatse kwamen zagen deze dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Gelukkig was er sprake van licht letsel en konden de inzittenden na behandeling in de ambulance met vervolg echter wel zonder hun voertuigen want deze waren zwaar beschadigd.

Uit onderzoek en verklaringen bleek dat de bestuurders met hun voertuigen aan een straatrace hadden deelgenomen. Tegen beide bestuurders is verbaal opgemaakt en is het rijbewijs ingevorderd.

Wij willen dan ook de deelnemers aan straatraces waarschuwen om na te denken over de gevolgen. In het ergste geval kan een aanrijding dood, letsel en forse schade tot gevolg hebben. Daarnaast kan er vervolging plaatsvinden op basis van overtreding van art 10 (verbod op houden/deelname straatrace) en 5 (gevaar of hinder veroorzaken) Wegenverkeerswet, kan het rijbewijs ingevorderd worden en kan er een procedure onderzoek rijvaardigheid gestart worden. Daarnaast kan er ook op basis van Strafrecht opgetreden worden als er bv iemand zwaar gewond raak of komt te overlijden.

Wat deelnemers echter vaak vergeten betreft uitsluiting van de verzekering waardoor de deelnemers/veroorzakers alle schade aan goed en mens zelf moeten vergoeden.

Bezint dus eer ge begint!'

Meer berichten