Ondanks haar jonge leeftijd toont Tessa grote maatschappelijke betrokkenheid
Ondanks haar jonge leeftijd toont Tessa grote maatschappelijke betrokkenheid (Foto: Privé)

Tessa heeft hart voor ouderen

Tessa van Driel zit in haar laatste jaar van haar opleiding Maatschappelijke Zorg die ze volgt op het Zadkine in Spijkenisse. Ze loopt momenteel stage bij Zorgcomplex Careyn Hart van Groenewoud. Ze is pas 18 en vindt het geweldig om zich in te zetten voor de bewoners. Twee jaar geleden liep ze hier al stage en nu heeft ze een contract gekregen als klantcoach. Ze begeleidt bewoners tijdens uitjes met de bus van het zorgcomplex. Ze kan niet wachten tot ze in mei afgestudeerd is en hoopt dan bij Careyn te mogen blijven werken. Tessa is de Albrandswaarder van de week.

door Patricia van den Blink

Poortugaal - Tessa is geboren en getogen in Poortugaal. Ze komt uit een gezellig gezin van vader Arie, moeder Nanda en broertje Sem. Werken in de zorg is voor Tessa eigenlijk een bewuste keuze geweest. "Een baan in de zorg leek mij heel erg leuk. Ik wil graag mensen helpen. Toen ik 15 was moest ik mijn opleiding kiezen. Mijn moeder heeft mij geholpen met het kiezen van de opleiding Maatschappelijke Zorg", vertelt Tessa.

Betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid heeft Tessa van thuis uit meegekregen. "Mijn vader werkt ook in de zorg, mijn moeder werkt met kinderen en mijn oma heeft bij het Leger des Heils gewerkt. Voordat ik bij Careyn terechtkwam, werkte ik in de gehandicapten zorg, maar dat lag mij niet zo", bekent ze. "De school heeft mij toen bij Careyn stage laten lopen en nu wil ik hier niet meer weg." Dat ze na haar stage twee jaar geleden nu ook weer aan de slag kan als klantcoach op de bus, vindt ze daarom ook geweldig. Samen met chauffeur Frans Pieterse, die ook al 5 jaar als vrijwilliger bij Careyn werkt, begeleidt ze de bewoners wekelijks op leuke uitstapjes. En of het nu een ochtendje koffie drinken in Rotterdam, een middagje naar de kinderboerderij of de markt is, de bewoners vinden het geweldig om er even tussen uit te zijn en dat wordt dan ook erg gewaardeerd, merkt Tessa. "Dit voor hen gewoon erg belangrijk", weet ze. Aangezien er maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn in de bus, is er daarom vaak een wachtlijst voor mensen die met de bus mee willen. Want wie wil er nou niet een keertje naar De Kuip of een dagje naar het strand? Chauffeur Frans en Tessa willen maar al te graag iets voor de senioren betekenen. "Helaas is de bus dringend aan vervanging toe. De verwarming is kapot en het rammelt aan alle kanten", zegt ze. Maar hoe kom je aan een nieuwe bus? Die kost toch als snel zo'n €40.000,- Ook daar heeft de studente iets op bedacht.

Bus

"Ik ben een inzamelingsactie online begonnen", vertelt ze. "Ook heb ik twee collectebussen aangeschaft die bij het restaurant en bij het meldpunt bij Hart van Groenewoud staan. En verder wil ik ook met acties zoals een oliebollenactie en een rommelmarkt geld ophalen. En misschien wil een autodealer ons aan een bus helpen. Die bus moet er gewoon komen", vindt ze. Ze weet waarvoor ze het doet. Tessa: "Voor de blije gezichten van de bewoners. Die zijn onbetaalbaar. De oude bus blijft zolang mogelijk rijden, want met twee bussen kunnen nog meer mensen er gezellig op uit."

Inzamelingsactie

De inzamelingsactie is inmiddels gestart. Mensen die Tessa willen steunen in haar actie kunnen een donatie doen bij: www.donneeractie.nl onder het kopje: "Nieuwe Uitjes Bus voor Ouderen, of gebruik maken van de collectebussen die aanwezig zijn in het zorgcentrum.

Meer berichten