Foto:

Nikantes gaat alleen voor promotie

De korfballers van Nikantes azen op revanche na de teleurstellende achterliggende jaargang. Gedegradeerd op het veld, én in de zaal. De Hoogvlieters acteren dit seizoen in de vierde klasse. Als het aan trainer Paul Meijer ligt slechts voor een jaar. Komend weekend begint het zaalseizoen, met voor Nikantes de altijd beladen wedstrijd tegen Olympia uit Spijkenisse.

door Cris Rolandus

HOOGVLIET "We willen iets rechtzetten", vertel Meijer over de start van het nieuwe seizoen in de zaal. "Maar tegelijkertijd weet ik ook dat het niet makkelijk wordt, met nog drie a vier ploegen die ik bovenin verwacht. Sperwers onder andere, die wij ook op het veld treffen. Wij verloren nipt van ze, met een punt verschil."

De degradatie van vorig seizoen zit de oefenmeester van Nikantes niet lekker. "Ik vind namelijk dat wij wel de capaciteiten hebben om mee te draaien in de derde klasse. Wij hebben spelers van goed niveau, dat moeten wij in de zaal gaan waarmaken. Ons enige doel is promoveren. Op het veld ging het lange tijd goed, tot de laatste wedstrijd eigenlijk. Verloren wij van ZKV, dat onderin staat. Denk door onderschatting. Dat was wel een domper op een verder aardige eerste seizoenshelft op het veld. We staan derde in de competitie, maar wel ruim achter Dubbel Zes en Sperwers."

Nikantes wil een stabiele derdeklasser worden en moet het verblijf in de vierde klasse dus proberen te beperken tot een jaar. "Dat kan", vindt Meijer. "Wij spelen leuk korfbal, vind ik. Heel dynamisch en dominant. We laten de bal lekker rondgaan. Daarnaast creëren wij veel kansen, dus echt rond de korf."

Het daadwerkelijk benutten van die kansen is en blijft een probleem voor Nikantes. Dat was vorig seizoen al het geval. "Het gaat goed tot aan de afronding. Dat moet nog steeds beter. Maar ik denk echt dat wij op de goede weg zijn. Dat moeten we zaterdag tegen Olympia gelijk bewijzen. Altijd heftige en beladen wedstrijden tegen die ploeg uit Spijkenisse heb ik me laten vertellen", besluit Meijer, die bezig is aan zijn tweede jaar bij Nikantes.

Meer berichten