Weeskindertjeskoor
Weeskindertjeskoor (Foto: Niko Kok)

Pernis weer geheel in de sfeer van Dickens

Het is bijna weer zover. Op zaterdag 8 december gaat Pernis weer terug naar 1840. De tijd van Charles Dickens, de schrijver van mooie oude verhalen zoals “Oliver Twist”, “David Copperfield” en “A Christmas Carol” uit 1843. Kom en maak deel uit van dit prachtige evenement.

Pernis - Ga zo mogelijk verkleed en loop mee in de parade. Deze is 's morgens om 11.15 uur, samen met The Saint Andrews Pipe Band. Maak plezier met elkaar, kijk naar de vele attracties en luister naar de diverse koren die voor de bezoekers gaan zingen en naar de muziek die voor de bezoekers wordt gemaakt.

Hoor ook de vele mooie kerstliederen die ook nu weer worden gespeeld door de Fluitclub of gezongen door het Weeskindertjeskoor van Timotheus. Het is zo meeslepend om te zien.

Eet een lekkere worst, een hamburger of erwtensoep. Of drink een glaasje glühwein. Alle kinderen mogen gratis meedoen op de schaatsbaan op het Arie den Arendplein, ze mogen ook een schaap scheren als ze dat willen. Er is een vuurkorf waar je marshmallows kunt roosteren en de smid geeft demonstraties voor groot en klein.

"Terwijl kinderen meedoen op de kermis kunt u op uw gemak een glühwijntje of wat anders drinken bij het kampvuur. Ga gratis op de foto in de tent op het Arie den Arendplein of bekijk de vele kraampjes van de markt." Als klap op de vuurpijl is er vier keer een echte show van een vuurvreter zowel op het Den Arendplein als aan de G.A. Soetemanweg. Geef de schapen een aai en maak plaats voor de hond die zijn werk zo goed doet, want ook die zijn er weer.

Pernissers hebben al een flyer in de brievenbus gehad. Alleen het programma dat de tijden aangeeft ontbreekt daarop. Die kan de bezoeker langs de route van de vele marktkramen verwachten. Dus kijk goed naar de grote borden aan de kant van de weg. "De Stichting Carols in Pernis heeft geprobeerd om weer een leuk programma in elkaar te zetten en wij denken dat dat ook weer is gelukt. Mocht u naar aanleiding van deze dag zelf ideeën hebben dan bent u van harte welkom om met ons mee te denken voor volgend jaar. Wilt U soms zelf een kraam huren dan kan dat nog."

Impressie

Het festijn begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. "Wij wensen iedereen een fijne dag toe. Voor een impressie van vorige edities moet u een kijkje nemen in het fotoalbum op www.carolsinpernis.nl. Wij rekenen op uw komst."

Meer berichten