Foto: Martin le Bruin

Kerstconcert kleinkoor Ars Nova 'Ons is gheboren'

Kleinkoor Ars Nova nodigt iedereen uit voor het jaarlijkse kerstconcert. Onder leiding van dirigent Michel Havenith hebben de koorleden voor dit concert fraaie werken ingestudeerd. Het koor laat deze graag horen op zaterdagavond 15 december in Spijkenisse en op donderdagavond 20 december in Rhoon. De orgelbegeleiding is door Martien de Vos, die ook enkele orgelsolo's zal spelen.

Spijkenisse - Rhoon - Gezongen worden oud-Nederlandse kerstliederen op muziek van Louis Toebosch en prachtige Engelse Carols van onder meer John Rutter, Herbert Howells en Gustav Holst. Er is dit jaar extra aandacht voor het lied Stille Nacht.

Dit 's werelds populairste kerstlied bestaat 200 jaar en werd kerstavond 1818 voor het eerst gezongen in de Sankt Nikolaus-Kirche in Oberndorf, Oostenrijk. Dit meesterwerk van schrijver Joseph Mohr en componist Franz Xaver Gruber wordt vandaag de dag in ruim honderd talen gezongen.

WO I

Het is zo'n bijzonder lied dat zelfs kerstavond 1914 op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog de Duitsers en Engelsen uit hun loopgraven kwamen, hun wapens neerlegden en gebroederlijk dit lied zongen. Het concert vindt plaats op zaterdag 15 december 2018 in de Dorpskerk, Kerkring 1 in Spijkenisse. Het begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Met een vrije bijdrage maakt u het ons mogelijk deze concerten te blijven geven. Na het concert is er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, waarbij drankjes voor een gering bedrag verkrijgbaar zijn. Hetzelfde concert wordt op 20 december gegeven in Rhoon in de Willibrorduskerk aan de Dorpsdijk 236 in Rhoon, aanvang om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. Ook hier is de toegang gratis en is een bijdrage welkom. Verdere informatie over Kleinkoor Ars Nova is te vinden op www.kleinkoorarsnova.nl

Meer berichten