Foto: john de pater

Pernis met jonge ambitieuze trainer

De resultaten in de derde klasse D vallen vooralsnog tegen voor Pernis, maar trainer Bjorn van Kwawegen geniet wel van zijn eerste maanden als hoofdtrainer van de club. De oefenmeester is pas 26 jaar, vorige week vierde hij zijn verjaardag. "Het is heel leuk, maar de wedstrijden nog niet. Althans, de resultaten. We kampen met veel blessureleed en onze groep is al niet zo breed."

door Cris Rolandus

PERNIS – Afgelopen weekend ging Pernis thuis nipt onderuit tegen OVV uit Oostvoorne, dat langzaam omhoog kruipt in de competitie. Pernis nog niet, het team van Van Kwawegen bezet de voorlaatste plek met acht punten. "We hebben veel pech gehad in sommige wedstrijden. We voetballen goed, bij vlagen tenminste. Daarom geloof ik ook gewoon in handhaving dit seizoen met deze jonge groep."

Van Kwawegen is bezig aan zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke bij Pernis. Toen Dennis Drenthe en Bob de Boer stopten, kwam de twintiger in beeld. "Ik ben al trainer vanaf mijn zestiende, heb een CIOS-opleiding gevolgd, en was op mijn twintigste al in het bezit van mijn voetbaldiploma's. Ik ben wel ambitieus en ben ook blij dat ik deze kans heb gepakt. Ik wil ooit richting top van het amateurvoetbal. Barendrecht lijkt me wel wat, als je wilt, weet je het nooit."

De hoofdtrainer van Pernis, die wordt bijgestaan door zijn assistenten Ivan Oversluizen en Serge de Lobel, stopte dus al op vroege leeftijd met voetballen. "Ja, na vorig seizoen was het klaar. Zoveel blessureleed, ik speelde zelden nog. Ik had altijd wel wat, kleinere blessures. Misschien had er meer ingezeten als ik serieuzer was geweest, dus ook fitter. Blijkbaar was die motivatie er nooit helemaal", aldus Van Kwawegen, die in de jeugd bij toen nog Excelsior Pernis speelde en via wat omwegen ook weer terugkeerde in Pernis. "De resultaten vallen nu tegen, maar toch vind ik dat het goed gaat. Ik heb ook veel aan mijn assistenten, die op een hoger niveau hebben gespeeld. Ik wil echt iets bereiken als trainer, dat is mijn doel. Maar eerst de komende jaren bij Pernis", besluit de jonge trainer van de derdeklasser.

Meer berichten