Het Neva-ensemble uit Sint Petersburg.
Het Neva-ensemble uit Sint Petersburg. (Foto: PR)

Nieuwjaarsconcert van Neva-ensemble

Hoogvliet - Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble verzorgt zondag 13 januari 2019 vanaf 14.30 uur het nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk aan de Achterweg in Hoogvliet.

Zoals gebruikelijk wordt tijdens de pauze glühwein geschonken en zijn oliebollen voorradig.

Kleinkoor

Het Neva-ensemble verzorgt tot half januari weer een groot aantal optredens in Nederland en doet dus ook Hoogvliet aan. Het Russische kleinkoor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen en Russische volksmuziek.

Lief en leed

De Russische volksmuziek gaat over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Als sluitstuk klinken aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische) componisten. Het Neva-ensemble wordt begeleid door een pianiste. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

26e keer

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en -diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Het Neva Ensemble keert elk jaar, ditmaal voor de 26e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders. Zij worden in de media wel 'de muzikale tovenaars uit Rusland' genoemd.

Volle kerk

Stichting Koffieconcerten Hoogvliet hoopt het nieuwe jaar goed muzikaal te beginnen en rekent op een volle kerk. Toegang is gratis.

Meer berichten