Hans Huijgen (midden) en Jan Minkhorst (rechts) van BuurtPreventie op hun nieuwe scooters. Links Leroy van 't Hof.
Hans Huijgen (midden) en Jan Minkhorst (rechts) van BuurtPreventie op hun nieuwe scooters. Links Leroy van 't Hof. (Foto: Aad Niehot)

Nieuwe scooters voor BuurtPreventie

Albrandswaard - Op 23 december vond de overdracht plaats van 2 nieuwe elektrische scooters aan BuurtPreventie Rhoon-Noord. Medio 2018 werd voorzitter Hans Huijgen van BuurtPreventie benaderd door een Rhoonse ondernemer die na de verkoop van zijn bedrijf de mogelijkheid had wat extra schenkingen te doen. Hij kent het team vanaf het begin en is altijd erg met hen begaan. Graag wilde hij een bedrag doneren dat BuurtPreventie Rhoon-Noord naar eigen wens mochten investeren.

Hans hoefde niet lang over een bestemming na te denken. Hun 2 huidige elektrische scooters (6 jaar oud) vertonen her en der wat gebreken, want ze worden intensief gebruikt. Voorlopig voldoet een uitgebreide opknapbeurt, maar nieuwe scooters zouden een welkome aanvulling zijn.

Proefritten

"Tijdens ons overleg heb ik mijn idee in de groep gegooid. Kort daarna zijn proefritten gemaakt met diverse merken en uitvoeringen", vertelt Hans. "Prijs/kwaliteitsverhouding was belangrijk, maar betrouwbaarheid van zowel de scooter als de dealer waren voor ons doorslaggevend. Zo kwamen we terecht bij Scooterservice Van 't Hof in Spijkenisse. Een van onze leden heeft een positieve zakelijke relatie met Van 't Hof". Aanvankelijk werd de scooterdealer bezocht voor een zeer specifiek model. Bij nader inzien viel deze echter niet in de smaak.

Milieubewust

Met behulp van eigenaar Leroy van 't Hof werd een totaal andere keuze gemaakt: de nieuwe elektrische AGM e-VX50. Op basis van eenvoud, doelmatigheid en zekerheid sprong de e-VX50 van Asian Gear Motors eruit. "Ik verkoop meerdere merken, waaronder AGM", aldus Van 't Hof. "De kwaliteit van AGM is goed en stabiel. Ik sta dan ook vierkant achter de keuze van BuurtPreventie. De acceleratie van deze scooter is behoorlijk pittig, maar ook heel goed te doseren. In combinatie met de schijfremmen op beide wielen en het lage gewicht rijdt de AGM heel prettig. Een milieubewuste, allemansvriend met een actieradius van zo'n 80 kilometer." Met de komst van deze scooters heeft BuurtPreventie Rhoon-Noord nu de beschikking over 4 scooters.

Villa 't Oog

BuurtPreventie opereert vanuit Villa 't Oog aan de Dorpsdijk 40 in Rhoon. Zij zijn 7 dagen per week open tussen 9.30 en 12.00 uur. Inmiddels zijn ze met zo'n 40 man/vrouw. Zij hebben diverse cursussen gevolgd, zoals reanimatie, bediening AED en aandachtsfunctionaris huiselijk geweld. Hierdoor zijn ze op alles voorbereid. Tijdens hun rondes signaleren zij misstanden zoals vervuiling, armoede en verwaarlozing. Zij hebben korte lijnen met Stichting Welzijn, politie, brandweer en de burgemeester.

(Tekst: Yvonne Schults)

Meer berichten