Radhika helpt samen met haar collega's van Albert Heijn Hoogvliet mee om de bewoners van Siloam een gezellige avond te bezorgen. Dat is bijzonder goed gelukt.
Radhika helpt samen met haar collega's van Albert Heijn Hoogvliet mee om de bewoners van Siloam een gezellige avond te bezorgen. Dat is bijzonder goed gelukt. (Foto: Marijke van Zuilen)

Radhika bezorgt Siloam kerst-gourmet

Hoogvliet - Radhika Ramdayal was 15 jaar oud toen ze 2 jaar geleden gedurende haar maatschappelijke stage kennis maakte met de bewoners van Siloam. Ze hielp mensen in het restaurant met eten, zorgde voor koffie en maakte een praatje. Siloam en haar bewoners raakten Radhika dusdanig, dat toen Albert Heijn Hoogvliet dit jaar een actie uitschreef om een goed doel te steunen, zij meteen wist dat dat Siloam moest worden.

Dankzij haar genoten 19 december zo'n 66 bewoners samen met een familielid van een heerlijke avondje gourmetten bij Siloam. De gasten genoten van het samen eten, samen zingen en lachen. Dankzij deze prachtige actie is Radhika Hoogvlieter van de week.

Gourmetfeest

Grootgrutter Albert Heijn vroeg medewerkers een goed doel te noemen dat een gourmetfeest verdient op kosten van AH. Radhika (nu 17 jaar) werkt al 2 jaar bij Albert Heijn op de Binnenban, eerst als vakkenvulster, nu op de broodafdeling. Zij heeft het daar prima naar haar zin, doet ook leuke dingen met haar collega's buiten het werk om. "Ik wist meteen welke goed doel dat moest zijn", aldus Radhika: "In 2016 heb ik 30 uur maatschappelijke stage gedaan in Siloam. Ik zit inmiddels in 6 VWO op Scala Molenwatering, richting Natuur & Gezondheid. Na mijn examen ga ik Bestuurskunde studeren aan het Erasmus. Na mijn stage bij Siloam heb ik ook nog een arbeidsoriëntatie gedaan bij een advocatenkantoor. Hoewel dit meer raakvlakken heeft met mijn toekomstige studie, ben ik Siloam en de bewoners niet vergeten. Zij verdienen een kerst-gourmet".

Gour'met de buurt

Dat vond mevrouw Naoual Moussa, assistent supermarktmanager van AH Hoogvliet, ook. Na overleg met de directie van Siloam is besloten dat deze "Gour'met de buurt" een prachtig kerstgeschenk zou zijn. Op 19 december vanaf 17.00 uur was het zover. Na een korte inleiding door achtereenvolgens vrijwilligerscoördinator Marijke van Zuilen, manager Leni Hoogendoorn en AH's Naoual Moussa werd samen genoten van de heerlijke maaltijd.

132 mensen

Mevrouw Moussa en Radhika hielpen met nog 5 collega's, een aantal medewerkers van Siloam en divers vrijwilligers bij het voorbereiden in de keuken, het dekken van de tafels en het binnen brengen van alle etenswaren. In drie verschillende zalen zaten in totaal 132 mensen te genieten van een heerlijk menu bestaande uit brood, kruidenboter, vlees, vis en groenten, bijbehorende sausje en ijs toe.

Dankbaar

Marijke van Zuilen: "Onze bewoners zijn heel dankbaar voor zo'n mooi initiatief. Ze krijgen nu de kans om samen met een familielid ongedwongen te genieten van een heerlijke maaltijd. Met ons budget is dat normaal gesproken niet te realiseren. Sommige familieleden gaan nooit uit eten omdat dat te duur is, dus deze gourmet-avond werd dubbel gewaardeerd. Voor ons was het vooral spannend of de stoppen niet zouden doorslaan. Zoveel gourmetstellen tegelijk is een behoorlijke belasting voor onze stroomvoorziening. Gelukkig ging alles goed. Wij kijken zeer trots en tevreden terug op een geslaagd evenement".

Kerstliedjes zingen

Na het gourmetten werd samen gezongen, terwijl een vrijwilliger hen begeleide op gitaar. Radhika: "Het mooiste vond ik het samen kerstliedjes zingen en dat de mensen zo dankbaar en blij waren. Ze wilden dat wij elke week zouden terugkomen". Na het dessert bedankte Marijke namens Siloam alle AH-medewerkers en speciaal Radhika voor hun goede zorgen.

Warm hart

Radhika's moeder Sita werkt bij Siloam, eerst als zorghulp en 1e verantwoordelijke verzorging, nu in de thuiszorg. Sita: "Werken in de zorg is zo mooi. De bewoners zijn je zo dankbaar en evenementen als dit zijn ook voor medewerkers leuk". Radhika's tante is vrijwilliger. Radhika: "Wij dragen Siloam een warm hart toe".

(Tekst: Yvonne Schults)

Meer berichten