Rien Schimmel van Stichting Kika: "Als je gezond bent, heb je 1000 wensen. Als je ziek bent, maar één."
Rien Schimmel van Stichting Kika: "Als je gezond bent, heb je 1000 wensen. Als je ziek bent, maar één." (Foto: Ernst Bode)

Afvalscheiding op Shell Pernis levert 5000 euro op voor KiKa

Pernis - Samen met Shell Pernis en Induserve hield afvalverwerker Renewi de afgelopen 9 weken een actie om meer afval te scheiden aan de bron. Door afval te sorteren en te recyclen tot nieuwe producten worden grondstoffen behouden en CO2-uitstoot gereduceerd.

Tijdens de actie zijn de medewerkers en aannemers van Shell Pernis erin geslaagd om 5823 kg papier en karton en 300 kg folie extra gescheiden in te zamelen. Van dat afval worden weer nieuwe producten gemaakt. De hoeveelheden die de afgelopen 9 weken zijn ingezameld, zijn goed voor de productie van bijna 10.000 verhuisdozen en 6.000 herbruikbare plastic tassen.

Positieve aandacht 

"Om extra positieve aandacht voor afval te creëren, hebben we een actie gehouden waarbij geld werd ingezameld voor een goed doel", vertelt René Snoodijk, Maintenance Manager Shell Pernis. "Per ingezamelde ton papier en karton stelde Shell 500 euro beschikbaar en per volle foliezak 100 euro. De inzet van de medewerkers droeg daardoor direct bij aan de opbrengst voor het goede doel, naast natuurlijk de positieve effecten voor het milieu."

Vijf keer meer

Tijdens de actie is gemiddeld drie keer meer papier en karton en wel vijf keer meer folie opgehaald door de afvalverwerker. "De gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen, hebben de afgelopen weken zeer mooie resultaten opgeleverd", zegt Gijs Derks, Commercieel Directeur Renewi. "Niet alleen helpen we Shell op deze manier waardevolle grondstoffen terug te brengen in de keten, maar bespaart Shell ook nog eens 1218 kg CO2. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse opname van 60 bomen."

Cheque

De medewerkers op het Shell Pernis-terrein konden tijdens de campagne zelf aangeven naar welk goed doel de opbrengst zou moeten gaan. Een grote meerderheid van de stemmen was voor Kika. Tijdens de overhandiging van de cheque ter waarde van 5000 euro benadrukte Rien Schimmel van Stichting Kika hoe belangrijk dit soort bijdragen zijn om het mogelijk te maken specifiek onderzoek te doen naar de oorzaken en behandelmethoden voor kanker bij kinderen. "Want", zei hij: "Als je gezond bent, heb je 1000 wensen. Als je ziek bent, maar één."

Meer berichten