Foto: Kitty Loduvica Hiert

Ouder & Kind café ook in 2019 open!

Sinds november 2018 is er een proef geweest met het Ouder & Kind café in de Zevensprong. In Hoogvliet was er voor ouders met jonge kinderen vrijwel niets te doen. Als er iets georganiseerd werd, zat er een thema aan vast die niet iedereen aansprak. Daar moest verandering in komen! Jolanda van Doorn en Daniëlle de Veld sloegen hun handen ineen en kwamen met het Ouder & Kind café. Wat in eerste instantie een proef was, is uitgegroeid tot een wekelijkse samenkomst voor ouders met (jonge) kinderen. Jolanda en Daniëlle blijven ook in 2019 actief met hun activiteiten en hebben er nu al heel veel zin in!

door Kitty Loduvica Hiert        

Hoogvliet - Wat als idee en concept begon, is uitgegroeid tot een succesvolle wekelijks terugkerende activiteit. Daniëlle de Veld en Jolanda van Doorn begonnen in november van 2018 met een activiteit voor ouders met kinderen genaamd 'Ouder & Kind café'. Het leek ze een goed idee om iets te organiseren waarbij ouders hun kinderen mee naartoe kunnen nemen zonder ergens aan vast te zitten. Geen lidmaatschap, geen verplichtingen, gewoon een kopje koffie drinken, jonge kinderen met elkaar laten spelen en met andere ouders kletsen. Iets heel vanzelfsprekends eigenlijk, helaas was dat tot verkort in Hoogvliet niet te vinden. Juist doordat er weinig activiteiten georganiseerd worden, die ook geen wekelijkse basis hebben, lijken een groot aantal ouders met jonge kinderen moeite te hebben met contact te leggen. Dit was reden genoeg om het startschot te geven en iets leuks voor deze ouders en kinderen te realiseren. Na 5 weken een proef te hebben gedraaid, is er een kleine groep enthousiaste ouders en kinderen ontstaan die wekelijks aanwezig zijn en met veel plezier komen. Ouders geven aan dat dit precies is wat miste in Hoogvliet. Het is mooi om te zien dat Jolanda en Daniëlle inspeelden op wat zij hoorden vanuit de omgeving en nu ook in 2019 wekelijks hun Ouder & Kind café mogen draaien!

Waarom een Ouder & Kind café?

Het is niet alleen dat er nog weinig activiteiten zijn, volgens Daniëlle zit er meer achter: "Allereerst zorgen voor een gezellige omgeving, waar ouders even kunnen ontspannen, met elkaar kunnen kletsen en ervaringen uit kunnen wisselen." geeft ze aan. Ook zijn er te weinig ruimtes waar je als ouder met een jong kind graag naartoe gaat. De ruimte zelf creëren voor deze ouders is dan ook een belangrijk element. Zo is er gekozen voor de Zevensprong omdat de theaterruimte zich enorm verleent om zich om te laten toveren tot een gezellig speelcafé. Daarnaast is er voldoende expertise voor ouders aanwezig waardoor ouders nooit met een vraag hoeven te blijven zitten en onderling kunnen ervaringen onder ouders onderling uitgewisseld worden. Ook wordt er rekening gehouden met aanvullende leuke activiteiten zoals peuterdans, muziek en zelfs zwemmen.

Wie zijn Danielle en Jolanda?

Daniëlle is pedagoog bij o.a. Super Family en heeft veel ervaring met activiteiten in het gezin, ze werkte eerder in Australië en Londen. Nu is ze werkzaam als pedagoog in gezinnen waarvan kinderen een Taalontwikkelingsstoornis hebben. Jolanda is werkzaam als sociaal makelaar en richt zich op de uitvoering van activiteiten met kinderen. Beiden vormen een fijne combinatie en sterk team om het Ouder & Kind café in 2019 tot een succes te maken!

Meer berichten