Na zes jaar Spijkenisse staat Dyron Bijl dit seizoen onder de lat bij SV Poortugaal (archieffoto: John de Pater)
Na zes jaar Spijkenisse staat Dyron Bijl dit seizoen onder de lat bij SV Poortugaal (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

Dyron Bijl thuis bij SV Poortugaal

De resultaten vallen nog enigszins tegen, maar Hellevoeter Dyron Bijl voelt zich wel thuis bij fusieclub SV Poortugaal. Afgelopen zomer kwam hij over van Spijkenisse, waar hij zes seizoenen onder de lat stond. "Dit is een heel leuke en gezellige club. Eigenlijk is alles positief, behalve de resultaten", zegt de sluitpost, die zijn carrière jaren geleden begon bij Hellevoetsluis.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – SV Poortugaal bivakkeert in de eerste klasse B op de elfde positie met twaalf punten. "Ja, en wij hebben geen punten gestolen. We hebben alles verdiend, maar zelf wel punten laten liggen. Het dubbeltje viel vaak net verkeerd voor ons. We hebben het geluk niet echt aan onze zijde gehad", vindt hij. "Stel dat we vier punten meer hadden gehad, sta je dus gewoon vijfde of zesde. Dan praten we nu heel anders."
Maar de situatie is niet anders en dus moet SV Poortugaal na de winterstop vechten tegen degradatie. "Er is werk aan de winkel, voor veel clubs. De verschillen zijn enorm klein, met een grote middenmoot. Ik denk dat het tot het einde spannend blijft, bovenin, maar ook zeker in de strijd tegen degradatie. Denk dat het wel eens op de laatste speeldag beslist kan worden." En natuurlijk hoopt Bijl dat zijn club de dans dan ontspringt. "Weet je, soms geniet ik echt als ik de ploeg zie spelen. Zit er echt veel voetbal in. Maar een week later kunnen we weer een draak van een wedstrijd spelen. En de tegenstander ook. Het niveau is prima, alleen stabiel zijn we nog niet. Dat moet absoluut beter."
SV Poortugaal is afgelopen zomer ontstaan door een fusie tussen Oude Maas en PSV Poortugaal. Dat gaat vaak gepaard met opstartproblemen. "Daar had ik me ook op ingesteld, maar eigenlijk heb ik het gevoel van twee kampen nooit gehad. In het team niet en in de kantine ook niet. Verrassend, maar wel heel fijn natuurlijk. Het is echt snel één vereniging geworden. Mensen gunnen elkaar alles." De hoofdmacht van SV Poortugaal hervat de competitie op zaterdag 19 januari met een uitwedstrijd tegen Westlandia, dat achtste staat met veertien punten.

Meer berichten