Foto: Yvonne Schults

Verhalenhuis 2019; 8 nieuwe edities

Na een zeer succesvol eerste jaar worden ook in 2019 weer acht edities van het Verhalenhuis gehouden. Het Verhalenhuis is een initiatief van Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard waarbij in Zorgboerderij De Buytenhof een verhaal wordt verteld tussen de gangen van een heerlijke maaltijd.

door Yvonne Schults

Albrandswaard - De eerste drie edities van 2019 staan de volgende onderwerpen op het programma:

Buijtenland

Op 17 januari schetsen ecoloog Niels Godijn en Linde Slikboer een beeld van de natuur in het Buijtenland van Rhoon, gezien door zowel verrekijker als vergrootglas. Hun verhaal beschrijft de weelde die het gebied gekend heeft, de toegeslagen teloorgang en het gestage herstel. Leer over weerbarstige natuur in een landschap dat zijn ziel verloor.

Laaggeletterdheid

Op 21 februari spreekt Sher Molly, zelfstandig maatschappelijk onderneemster en budgetcoach over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Hoe hou je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe voorkom je dat je een contract afsluit dat niet bij je past omdat je de voorwaarden niet begrijpt? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? Hoe krijg je een goede baan als je de essentiële vaardigheden mist? Uitdagingen waar 2,5 miljoen Nederlanders tegenaan lopen.

Floris

Op 21 maart verhaalt Jaap Kooimans over de televisieserie Floris, die 50 jaar geleden uitkwam en waarover Jaap een succesvol boek schreef. Hij bespreekt de achtergronden van de legendarische televisieserie. Waarom kwam deze jeugdserie Floris er, hoe werd deze gemaakt en door wie? Hoe komt het dat Floris na 50 jaar nog steeds springlevend is? Jeugdsentiment, nostalgie, spanning en sensatie van Nederlandse bodem. Jaap deed uitvoerig onderzoek, vertelt een mooi verhaal, laat nooit eerder gepubliceerde foto's zien én vanzelfsprekend een aantal fragmenten uit Floris. Eten in middeleeuwse sferen met een bokaal wijn.

Door de grote afwisseling in onderwerpen is er voor elk wat wils. De volgende data zijn 18 april, 16 mei, 19 september, 17 oktober en 21 november. Zet deze data alvast in uw agenda, over de inhoud wordt u op een later tijdstip nader geïnformeerd. Locatie: Zorgboerderij De Buytenhof, aanvang 18.30 uur. Er wordt een maaltijd geserveerd bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee en een boeiend verhaal. Kaarten kosten 20 euro en zijn te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/

Meer berichten