Rhoon bivakkeert in de gevarenzone van de derde klasse D en heeft punten nodig (archieffoto: John de Pater)
Rhoon bivakkeert in de gevarenzone van de derde klasse D en heeft punten nodig (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Rhoon gaat zich beetje aanpassen

De voetballers van Rhoon hebben punten nodig om weg te komen van de onderste plaatsen. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen De Jonge Spartaan en een fors verlies tegen GHVV '13 vlak voor de winterstop, heeft het elftal van trainer Ronard Venekamp in het restant van de competitie in de derde klasse D maar één doel: boven de streep blijven.

door Cris Rolandus

RHOON – En dat terwijl lang het vertrouwen daar was dat een plek in de middenmoot tot de mogelijkheden behoorde. "Ik kijk niet meer naar aanhaken bij de ploegen boven ons, wij moeten zorgen dat we drie clubs onder ons houden. Dat is het doel nu", vertelt Venekamp. "Wij gaan anders spelen in de komende maanden. Tegenstanders zakken vaak in tegen ons, laten ons het spel maken, maar dat levert geen resultaat op. Daarom gaan wij het anders doen, behoudender. Kijk, ik wil graag voetballen met mijn ploegen, maar het moet wel punten opleveren." En punten heeft Rhoon te weinig, twaalf uit dertien duels. Piershil, Pernis en SC Botlek staan onder Venekamps team, en vooral laatstgenoemde vereniging zit Rhoon nog op de hielen. Eerder dit seizoen won Rhoon uit van de komende opponent, Den Bommel. Dat werd 3-5. "Alles draait bij die club al jaren om de broers Bakker (Johnno en Wesley, red.). Echt de beste spelers van dat elftal. De rest is heel degelijk", aldus Venekamp over de komende tegenstander.

In de afdeling van Rhoon hoopt Rijnmond Hoogvliet Sport aansluiting te vinden met de subtop van 3D. Dan moet het team van trainer Klaus Lingen afrekenen met Rozenburg, dat tweede staat achter koploper FC Binnenmaas. "Wij hebben nog wat goed te maken tegen Rozenburg", zegt de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester. "Uit hebben wij onszelf te kort gedaan bij Rozenburg (2-1 verlies, red.). Stonden daar drie keer alleen voor de keeper. Wij willen er in de komende maanden alles aan doen om die plek in de top-3 te bemachtigen. Daar hebben wij de kwaliteiten voor. Maar het is ook zaak om iedere wedstrijd die energie er in te stoppen", aldus Lingen, die met Rijnmond Hoogvliet Sport zevende staat in de competitie.

Meer berichten