Foto: PR

Thuiszorgmedewerkers behalen (digi)taalcertificaat

Albrandswaardse medewerkers van Aafje Hulpthuis ontvingen onlangs hun certificaat voor het afronden van een taalcursus. De cursus werd georganiseerd door de Bibliotheek AanZet en gefinancierd vanuit gemeentelijke subsidies. Wethouder Mieke van Ginkel sprak de cursisten namens de gemeente toe.

Albrandswaard - Ook in de zorg gaat steeds meer digitaal: per mail en via apps op de mobiele telefoon. Daarom is het voor medewerkers van Aafje Hulpthuis belangrijk om goed te kunnen lezen en schrijven in het Nederlands. In de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk nam een groep van 22 werknemers enthousiast deel aan het vraaggerichte taaltraject, gegeven door docenten van het Da Vinci College.
Directeur van Aafje Hulpthuis Anita van Son: "Ik ben ontzettend trots op onze medewerkers. We merken ook echt verschil door het taaltraject." Wethouder Mieke van Ginkel sprak de cursisten namens Gemeente Albrandswaard toe. Van Ginkel uitte haar waardering en was nieuwsgierig naar de vaardigheden die de cursisten hadden geleerd.
Uit handen van de adjunct-directeur van Aafje Hulpthuis Mark van Son ontvingen de thuiszorgmedewerkers een grote bos bloemen. Radha Buldeo Rai van de Bibliotheek AanZet bood hen een welkomstabonnement voor de bibliotheek aan en nodigde hen uit om te blijven komen en te blijven lezen. Medewerkers die graag verder willen leren, krijgen die mogelijkheid. Aafje Hulpthuis heeft hierover binnenkort contact met de coördinator basisvaardigheden in Gemeente Albrandswaard, Arend Wesdijk. Ook andere organisaties, medewerkers en inwoners van Albrandswaard kunnen bij hem terecht voor vragen over het aanbod van taal, computer- en internetvaardigheden en het leren omgaan met cijfers en geld. In principe zijn cursussen (vrijwel) gratis. Meer informatie vind je op debibliotheekaanzet.nl of via taalpuntalbrandswaard@debibliotheekaanzet.nl en 078 – 620 55 00.

Meer berichten