Foto: Gemeente Rotterdam

Werk aan de Aveling start in juni

Wegens werkzaamheden zal een gedeelte van Aveling grondig aangepakt worden. Het gedeelte van de A15 tot aan de Groene Kruisweg zal tussen 1 juni en 1 september lastig of niet bereikbaar zijn. De werkzaamheden hebben te maken met het onderhoud van de riolering in dit gebied. Dit was de uitgesproken kans om een gedeelte van de weg die voor veel overlast zorgt, een klein stukje opnieuw in te delen.

Kitty Loduvica Hiert

Hoogvliet - De Aveling is voor veel mensen de toegangsweg tot Hoogvliet om naar huis te komen. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat zelfs 80% van Nissewaarders over deze weg naar Spijkenisse gaat. Dit zorgt dagelijks voor veel oponthoud en overlast voor zowel de Hoogvlieters die er wonen als Nissewaarders die gebruik maken van deze weg. Aan het verkeersprobleem kunnen ze echter niet veel doen. De werkzaamheden zijn ingericht voor onderhoudswerkzaamheden aan de riolering, toch is ervoor gekozen om het asfalt te vernieuwen op deze weg en te vervangen voor stil asfalt. Deze werkzaamheden zijn al twee jaar in voorbereiding. Project manager Nico Coevoets vertelt: "Het afgelopen jaar hebben we gebruikt om na te gaan hoe we omgaan met deze wegindeling, wat passen we aan en hoe kunnen we dit concreet inpassen in de werkzaamheden." Deze onderhoudswerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder de Aveling tijdelijk af te sluiten. Omdat bekend is hoe belangrijk deze weg is, is ervoor gekozen om de werkzaamheden voornamelijk in de zomervakantie te laten plaatsvinden, al is de definitieve planning nog niet bekend.

Aanpak

Op de Aveling zijn verschillende punten die nu regelmatig voor een gevaarlijke situatie zorgen. Deze zogenaamde "Black spots" worden tijdens de werkzaamheden aangepakt en anders ingericht om de verkeersveiligheid te bevorderen. Een andere kleine verbetering is de uitgang naar de A15 tussen Oude Wal en aansluiting met de A15. Dit worden twee banen omdat de ruimte zich daarvoor leende. Tijdens de informatieavond werd een mooie animatie laten zien hoe de Aveling eruit komt te zien. Zo is er meer ruimte voor groen, komt de busbaan van de A15 richting de rotonde aan de Oude Wal te vervallen en wordt de invoegstrook op deze baan verlegd. "We gaan deze werkzaamheden gefaseerd doen, de rotondes blijven vrij," geeft Nico Coevoets aan. Hierdoor kunnen bewoners van Hoogvliet wel de omringende wijken in via een alternatieve weg. De weg van de A15 naar de Groene Kruisweg wordt voor binnenkomend verkeer gestremd in een korte periode. Bewoners kunnen wel via de Aveling naar de A15 toe. Wilt u op de hoogte blijven of meer informatie over de werkzaamheden en wat ze voor u betekenen? Neem dan gerust een kijkje op www.rotterdam.nl/avelingnoord of stuur een mail naar: aveling-noord@rotterdam.nl.

 

Meer berichten