SV Poortugaal heeft punten nodig in de komende weken om weg te komen van de onderste plaatsen (foto: John de Pater)
SV Poortugaal heeft punten nodig in de komende weken om weg te komen van de onderste plaatsen (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Spannende weken voor SV Poortugaal

Er komen belangrijke weken aan voor de voetballers van SV Poortugaal. Het visitekaartje van de club speelt zaterdag in Ridderkerk tegen RVVH, daarna wachten confrontaties met Heinenoord en Westlandia. De ploeg van trainer Henk Dirven vecht tegen degradatie uit de eerste klasse B.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – Momenteel staat SV Poortugaal op de elfde positie, met zestien punten. RVVH is hekkensluiter, maar heeft slechts vier punten minder. "Zij staan onderaan, maar ik vind RVVH één van de best voetballende ploegen van de afdeling", zegt Dirven. "Maar die ploegen pakken niet altijd de punten. Zo blijkt. Wij krijgen ook vaak genoeg de complimenten, maar het levert te weinig punten op."

Eerder dit seizoen eindigde de eerste confrontatie tussen SV Poortugaal en RVVH in een 2-2 gelijkspel. "Toen hadden wij een uur lang niets te vertellen en stonden we met 2-0 achter. Die 1-2 viel uit het niets en vanaf dat moment kwamen wij pas in de wedstrijd", herinnert Dirven zich de heenwedstrijd van oktober van het vorige jaar. "Ik denk dat wij één keer deze competitie een punt hebben gestolen en dat was tegen RVVH."

Onderin blijft het waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend in de eerste klasse B. "Na RVVH wacht ons Heinenoord, daarna Westlandia. Heinenoord is bezig aan een betere serie, staat inmiddels achtste, maar zie ik nog steeds als een concurrent. Westlandia hetzelfde verhaal. Clubs die wij nog steeds in het vizier hebben", zegt Dirven, die met SV Poortugaal vijf punten minder heeft dan die twee genoemde clubs. In de eerste klasse B is het ook bovenin ongekend spannend. SHO is momenteel koploper, maar het verschil met Rijsoord en Kloetinge is minimaal, een puntje. Komende zaterdag speelt de Oud-Beijerlandse lijstaanvoerder de derby in de Hoeksche Waard tegen Heinenoord. Rijsoord wacht een lastige uitbeurt bij het tegenvallend presterende Brielle, en Kloetinge gaat op bezoek bij Honselersdijk. Die club rekende twee weken geleden nog af met Rijsoord. Belangrijk voor SV Poortugaal is de confrontatie onderin tussen De Meeuwen en Deltasport.

SV Poortugaal staat elfde in de eerste klasse B met zestien punten uit zeventien wedstrijden. Drie verenigingen weet het elftal van trainer Henk Dirven onder zich. Hekkensluiter RVVH (12), Deltasport (15) en De Meeuwen (15). Vlak boven SV Poortugaal staat Die Haghe met achttien punten. Afgelopen weekend stond er één inhaalduel op het programma in de eerste klasse. Forum Sport pakte een punt bij Deltasport (1-1), waardoor laatstgenoemde club nog steeds onder SV Poortugaal staat.

Meer berichten